2021. január 26. kedd Vanda, Paula

Új lakásba költöznél? Lehet, hogy 2019-ig várnod kell


Bár több mint 20 ezer újépítésű ingatlan válik beköltözhetővé idén Magyarországon, az építőiparban tapasztalható óriási munkaerőhiány miatt számos otthon birtokbavétele áthúzódhat a jövő évre - írja a Magyar Nemzet.

Hiába válik akár 20-25 ezer újépítésű ingatlan is beköltözhetővé idén az országban, az építőiparban tapasztalható óriási munkaerőhiány miatt számos otthon birtokbavétele áthúzódhat a jövő évre - értesült a lap Balogh Lászlótól, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértőjétől.

A szakember szerint az építési kedv felerősödését az előző években bevezetett lakástámogatások mellett az új lakások általános forgalmi adójának csökkentése eredményezte. Ez utóbbinál ugyanakkor fontos lenne, hogy a kedvezményt 2020 után is meghosszabbítsák, különben visszaesés következhet be a lakásépítésben.

A fővárosban egyébként az új építésű ingatlanok átlagos négyzetméterára 764 ezer forint, vidéken 387 ezer forint - idézte a lap az Újotthon.hu elemzését.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked