11 °C Budapest
76 ezer forintot spórolhatsz a lakástakarékon: mutatjuk, mi kell hozzá

76 ezer forintot spórolhatsz a lakástakarékon: mutatjuk, mi kell hozzá

2018. január 23. 05:45

Bármilyen meglévő lakáscélunk is legyen, érdemes kihasználni a lakás-takarékpénztárakon keresztül elérhető állami támogatásokat, máskülönben ott hagyjuk az államnál azt az évi több tízezer forintot, amely a befizetéseink után járna. Bár az új szerződések megkötésének elviekben mindegyik pénztárnál viszonylag magas, a szerződéses összeg 1 százalékát kitevő díja van, ezeket gyakorta elengedik valamilyen akció keretében. Az alábbiakban áttekintjük, hogy jelenleg milyen kedvezményeket vehetnek igénybe a most szerződő ügyfelek.

Mind a négy lakás-takarékpénztárnál találhat valamilyen akciót az, aki most szeretne új szerződést kötni. Többnyire a számlanyitási díjat spórolhatjuk meg, de találni olyan szolgáltatót is, amely bónusz kamatot ír jóvá a megtakarításaink után.

Aegon

Három akció közül is választhatunk, amennyiben az Aegonnál kívánjuk megkötni lakástakarékunkat. Az első akció esetében a teljes számlanyitási díjat elengedi a takarékpénztár. Ennek az a feltétele, hogy a lakástakarékunk mellett a lakásbiztosításunk is az Aegonnál legyen. A biztosítás lehet meglévő vagy új is, azonban a lakástakarék teljes időtartama alatt meg kell lennie, továbbá az éves díjának el kell érnie a 25 ezer forintot. További feltétel, hogy a lakástakarék megtakarítási ideje minimum 5 év legyen.

A második akció igénybevételekor is a számlanyitási díjat spórolhatjuk meg. Ennek feltétele, hogy belépünk az Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztárba, illetve a befizetett önkéntes pénztári tagdíjnak minden lakástakarék megtakarítási évben el kell érnie a minimál tagdíjat, amely jelenleg 5 ezer forint. A lakástakarékunkat ennek az akciónak az igénybevételéhez is legalább 5 évesre kell megkötnünk.

Úgy is van lehetőségünk megspórolni a számlanyitási díj felét, ha egyéb termékek tekintetében nem szeretnénk elköteleződni. Ehhez szintén meghatározott módozatú, legalább 5 éves megtakarítási idejű lakástakarékra kell szerződnünk. A lakástakarékhoz benyújtott szerződéskötési ajánlaton jelölnünk kell egy akciós kódot, illetve az ajánlaton meg kell adnunk telefonszámunkat és e-mail címünket, melyek a szerződés fennállása alatt közvetlenül elérhetőek. Ezek változása esetén 5 napon belül értesítenünk kell a lakástakarékot.

További feltétel, hogy a betétfizetési, illetve költség és díjfizetési kötelezettségeinknek maradéktalanul eleget teszünk. A szerződést nem módosíthatjuk (csupán a szerződéses összeget emelhetjük, és a kedvezményezettet módosíthatjuk), nem ruházhatjuk át, nem mondhatjuk fel.

Erste

40 ezer forintos wellness ajándék utalványt kapnak azok, akik a Bank360-on keresztül kötnek lakástakarékot az Ersténél. Az akció igénybevételéhez az új ügyfeleknek meghatározott módozatú, havi 20 ezer forintos megtakarítást kell kötniük. Fontos, hogy ezt a kedvezményt az Erste fiókhálózatán keresztül nem, lehet igénybe venni.

Fundamenta

A Fundamenta esetén bónusz kamatokat kaphatunk az új szerződéseink mellé. Ezeket azonban nem igényelheti akárki: a már meglévő szerződéseinknek kell megfelelniük a lakás-takarékpénztár által meghatározott feltételeknek. Az egyik esetben a meglévő, legalább 2 éve fizetett szerződés betéti egyenlegének el kell érnie a szerződéses összeg 10 százalékát. Ha ez, illetve az egyéb feltételek teljesülnek, akkor jogosultak leszünk egy kuponra. Ha ennek a kuponnak a birtokában új szerződést kötünk, akkor az első évben befizetett megtakarításunkra a betéti kamaton felül további 5 százalék bónusz kamatot kapunk.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ehhez hasonlít a második akció is, ahol korábbi szerződésünk után kaphatunk akciós kupont. Az akció lényege is hasonló: a kuponnal új szerződést köthetünk, majd az új szerződés első megtakarítási évében befizetett megtakarításokra itt is bónusz kamatokat írnak jóvá a számlánkon. Fontos különbség azonban, hogy a bónusz kamat mértéke itt már 10 százalék.

OTP

Az OTP-nél megspórolhatjuk a teljes számlanyitási díjat, amennyiben 14 éven aluli gyerekeink részére nyitunk lakástakarékot. Az akciónak feltétele, hogy a számlanyitásra vonatkozó igényünket online, vagy visszahívás kérésével indítsuk el.

Hűségvállalás esetén a felnőttek esetében is mindössze egy havi betéttel megegyező a számlanyitási díj az OTP által meghatározott termékcsalád esetén. Ha valaki nem szeretne hűséget vállalni, akkor 50 százalékot faraghat le a számlanyitási díjból a meghatározott termékcsalád bizonyos módozatai esetén.

{{BANK360BANNER_LTP}}

Hol szerződjünk?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén összehasonlíthatjuk a négy takarékpénztár ajánlatait: pillanatok alatt átláthatjuk a megtakarítási időszak alatt felhalmozható összegeket, akárcsak az esetlegesen felvett hitelek főbb jellemzőit is.

Példánkban havi 20 ezer forintos megtakarítási összeg és 10 éves megtakarítási időt vettünk alapul. A futamidő végén szeretnénk igénybe venni a lakás-takarékpénztárak által nyújtott lakáshiteleket is. Az ajánlatok a következők:

  • Aegon: 7,6 millió forintos szerződéses összeg mellett 3 135 876 forintot takaríthatunk meg a 10 év alatt. A hitel THM-je 6,70 százalék.
  • Erste: Az ugyancsak 7,6 milliós szerződéses összeg mellett a 10 év alatt megtakarítunk 3 135 660 forintot, míg a felvett hitelünk THM-je 7,32 százalék.
  • Fundamenta: A 7,65 milliós szerződéses összeg mellett 3 135 777 forintot takaríthatunk meg. Bár a megtakarított összeg gyakorlatilag megegyezik a több ajánlatéval, a felvett hitel THM-je jóval kedvezőbb a többinél: mindössze 3,76 százalék.
  • OTP: Az OTP-nél valamelyest kisebb, csupán 7,5 milliós a szerződéses összeg. A megtakarított összeg itt is hasonló, 3 135 000 forint. A hitel THM-je 7,40 százalék.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Hold Podcast
2022. szeptember 15. 17:37
Bankmonitor  |  2022. szeptember 26. 16:49
Bár a legnépszerbb lakáshitelek kamata már 7-8 százalékról indul a támogatott hiteleknek köszönheten...
MEDIA1  |  2022. szeptember 26. 16:35
A cél, hogy 1 millió ember imádkozzon három napon át az esti órákban a békéért.
Kiszámoló  |  2022. szeptember 26. 15:28
Megjelent a tájékoztató az új prémium állampapírokról. Az ötéves 0.75 százalékos prémiumot fizet, de...
Számvető  |  2022. szeptember 26. 05:12
A diszkont kincstárjegy nagyon felkapott lett az elmúlt fél évben. Ez nem is csoda, hiszen az 1 éves...
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 27. kedd
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?