2020. augusztus 15. szombat Mária

Sok magyar a járvány ellenére is megtartja az esküvőjét: mutatjuk, hogyan


Az átszervezett esküvők eredeti napja rossz érzéseket kelt sok pár és szeretteik számára, hiszen hónapok óta készültek, hogy együtt ünnepelnek majd. A Ceremóniamester Szövetség azonban az Ökumenikus Egyházzal összefogva segít az esküvő eredeti napját megünnepelni online esketéssel.

"Többszáz pár fordult hozzánk azzal, hogy segítsünk az esküvő átszervezésében. Ők már lemondtak az eredeti dátumukról. Azonban sokan elmondják, hogy szomorúan várják ezt a napot. Néhányan pedig igyekeznek valahogy megünnepelni" - meséli Molnár László András, a Ceremóniamester Szövetség kommunikációs vezetője. 

Ebben igyekszik segíteni most a Szövetség, összefogva a korábban "mozgó-lelkész" szolgálatot meghirdetett Ökumenikus Egyházzal. A pár döntése alapján a ceremóniamester vagy a lelkész tartja meg az esketést a pár otthonában vagy teljesen online. Ezt közvetítik élőben a jegyespár családja és barátai számára, így ők is "jelen lehetnek".

Ha egy jegyespár éppen most, a járvány során azt fogadja, hogy kitartanak egymás mellett jóban és rosszban, annak különös súlya van. Hiszen épp megtapasztalják, hogy milyen az, amikor egymást kell támogatniuk és hinniük a közös célokban, még akkor is, ha náluk nagyobb hatalom akadályozza őket

- mondja Tóth Mihály az Ökumenikus Egyház lelkésze. "Idén több esküvőt is tartottunk párok otthonában. Az egyik egy idős, 70 év feletti pár volt, akik kéz a kézben akartak szembenézni a járvánnyal. Életre szóló érték, ha a nehézségeket egy jegyespár kovásznak, a kapcsolatukat megerősítő erőnek tudják megélni" - teszi hozzá.

A nemzetközi esküvők számára ez lehet hosszú időre az egyetlen megoldás, hiszen az utazási tilalom feloldása még sokáig várathat magára. Budapest pedig évek óta esküvő-turisztikai cél. "Eddig tízes nagyságrendben kellett megoldást találnunk az amerikai, angliai, közel-keleti párjainknak. Hiszen számukra még nehezebb kezelni a korlátozásokat" - meséli Varga-Kovács Tímea, a nemzetközi esküvők szakértője. "Az online esketés new-yorki példája esélyt ad arra, hogy mégis ünnepnap lehet az eredeti dátum. Sőt, azok a barátok, akik eleve nem tudtak volna Budapestre utazni, most csatlakozhatnak. Így akár többezer vendége lehet az esküvőnek világszerte" - teszi hozzá.

A koronaesküvő ugyan nem helyettesíti az igazi lakodalmat, de mégis segít örömre cserélni a borút többezer pár számára, akik le kell hogy mondjanak az esküvőjük eredeti dátumáról. Még az is megeshet, hogy a new-yorki mintát követve valamelyik település hasonló megoldást kínál a hivatalos esküvőhöz is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.