2020. október 25. vasárnap Blanka, Bianka

Sok magyar a járvány ellenére is megtartja az esküvőjét: mutatjuk, hogyan


Az átszervezett esküvők eredeti napja rossz érzéseket kelt sok pár és szeretteik számára, hiszen hónapok óta készültek, hogy együtt ünnepelnek majd. A Ceremóniamester Szövetség azonban az Ökumenikus Egyházzal összefogva segít az esküvő eredeti napját megünnepelni online esketéssel.

"Többszáz pár fordult hozzánk azzal, hogy segítsünk az esküvő átszervezésében. Ők már lemondtak az eredeti dátumukról. Azonban sokan elmondják, hogy szomorúan várják ezt a napot. Néhányan pedig igyekeznek valahogy megünnepelni" - meséli Molnár László András, a Ceremóniamester Szövetség kommunikációs vezetője. 

Ebben igyekszik segíteni most a Szövetség, összefogva a korábban "mozgó-lelkész" szolgálatot meghirdetett Ökumenikus Egyházzal. A pár döntése alapján a ceremóniamester vagy a lelkész tartja meg az esketést a pár otthonában vagy teljesen online. Ezt közvetítik élőben a jegyespár családja és barátai számára, így ők is "jelen lehetnek".

Ha egy jegyespár éppen most, a járvány során azt fogadja, hogy kitartanak egymás mellett jóban és rosszban, annak különös súlya van. Hiszen épp megtapasztalják, hogy milyen az, amikor egymást kell támogatniuk és hinniük a közös célokban, még akkor is, ha náluk nagyobb hatalom akadályozza őket

- mondja Tóth Mihály az Ökumenikus Egyház lelkésze. "Idén több esküvőt is tartottunk párok otthonában. Az egyik egy idős, 70 év feletti pár volt, akik kéz a kézben akartak szembenézni a járvánnyal. Életre szóló érték, ha a nehézségeket egy jegyespár kovásznak, a kapcsolatukat megerősítő erőnek tudják megélni" - teszi hozzá.

A nemzetközi esküvők számára ez lehet hosszú időre az egyetlen megoldás, hiszen az utazási tilalom feloldása még sokáig várathat magára. Budapest pedig évek óta esküvő-turisztikai cél. "Eddig tízes nagyságrendben kellett megoldást találnunk az amerikai, angliai, közel-keleti párjainknak. Hiszen számukra még nehezebb kezelni a korlátozásokat" - meséli Varga-Kovács Tímea, a nemzetközi esküvők szakértője. "Az online esketés new-yorki példája esélyt ad arra, hogy mégis ünnepnap lehet az eredeti dátum. Sőt, azok a barátok, akik eleve nem tudtak volna Budapestre utazni, most csatlakozhatnak. Így akár többezer vendége lehet az esküvőnek világszerte" - teszi hozzá.

A koronaesküvő ugyan nem helyettesíti az igazi lakodalmat, de mégis segít örömre cserélni a borút többezer pár számára, akik le kell hogy mondjanak az esküvőjük eredeti dátumáról. Még az is megeshet, hogy a new-yorki mintát követve valamelyik település hasonló megoldást kínál a hivatalos esküvőhöz is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó