21 °C Budapest
Adult and children hands holding paper family cutout, family home, foster care, homeless support concept

Kész, vége, ennyi volt: korlátozná az internetet a kormány

2024. április 24. 09:44

Benyújtásra került a törvénycsomag, melynek értelmében nincs elévülés, nincs szabadlábra helyezés, reintegrációs őrizet, valamint soha nem kaphatnak erkölcsi bizonyítványt a pedofil elkövetők – írja a hvg.hu. Ezeken felül a szülők „szűrt internetet” kérhetnek gyerekeik számára.

Benyújtották az új gyerekvédelmi törvénycsomagot – közölte Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a Facebookon. A csomag a pedofilokat sújtó büntetések szigorítását célozza.

A csomag értelmében a pedofil jellegű szexuális bűncselekmények nem évülnek el, nincs feltételes szabadlábra helyezés és reintegrációs őrizet, továbbá az elkövetők soha nem kaphatnak erkölcsi bizonyítványt. A poszt szerint azok a magyarok is bekerülnek majd a nyilvános pedofil-adatbázisba, akik külföldön követnek el ilyen bűncselekményeket.

Az új törvény értelmében 2 év börtön várhat azokra a szakemberekre, akik nem jelzik, ha egy gyerek veszélyeztetett helyzetben van.

Kocsis Máté egy másik módosításról is említést tett bejegyzésében, amely értelmében a szülőknek lehetőségük lesz egyfajta „szűrt internetet” kérni a gyerekek számára. Ezem az NMHH által feketelistára tett tartalmak nem lesznek elérhetőek. A törvényjavaslat szerint a listán „a leglátogatottabb, kifejezetten pornográf tartalmak bemutatását célzó internetes oldalak” szerepelhetnek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm