Candlelight

Elhunyt Móricz-Sabján Simon fotóriporter

2022. december 29. 11:16

42 éves korában elhunyt Móricz-Sabján Simon, fotóriporter, dokumentarista fotográfus. Számos más díja mellett 2021-ben a Mediaworks-fotópályázat nagydíjasa volt és 2022-ben elnyerte a Capa-nagydíjat is.

Móricz-Sabján Simon 1980-ban született Kiskunhalason. Pályafutását a Blikknél kezdte, majd 2003 és 2016 között a Népszabadságnak dolgozott. 2016-tól a Világgazdaságnál folytatta, illetve a Manager Magazin című magazin hivatalos fotósa volt. Többek között a Portfolio-nak és a Pénzcentrumnak is készített anyagokat.

Munkásságát számos díjjal ismerték el. Két alkalommal hozta el az első díjat a China International Press Photo Contest-en, elnyerte a Pictures of the Year International (POYi), NPPA Best of Photojournalism, Prix International de la Photographie, PDN, FCBarcelona Photo Award, Slovak Press Photo és ASPAward díjakat. A Magyar Sajtófotó pályázatokon 43 alkalommal nyert: háromszor kapta meg a MÚOSZ nagydíját, hatszor a legjobb kollekcióért járó Munkácsi Márton-díjat, háromszor volt díjazott 30 év alatti, legjobb teljesítményt nyújtó fotóriporter kategóriában. A legjobb hírképért járó Escher Károly-díjat is háromszor nyerte el. 2013-ban Népszabadság-díjat, 2015-ben Hemző Károly-díjat kapott, és 2021-ben a Mediaworks-fotópályázat nagydíjasa volt.

2022-ben elnyerte a Capa-nagydíjat is.

Több ösztöndíjban is részesült pályája során, 2009-től 2012-ig Pécsi József-ösztöndíjas volt, és több alkalommal nyert NKA-ösztöndíjat is, valamint 2012-ben Budapest Fotográfiai Ösztöndíjat is. Alapító tagja a magyar fotóriporterekből álló Pictorial Collective csoportnak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Hivatása mellett személyes projektjein is dolgozott, fotográfiái számos egyéni és csoportos kiállításon szerepeltek. Három önálló kiállítása volt a Magyar Fotográfusok Házában, képei láthatók csoportos tárlatokon a Magyar Nemzeti Múzeumban, a Műcsarnokban, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban, a Várkert Bazárban, illetve a világ számos városában különféle kiállításokon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm