Pescara, Italy - August 29, 2012: Ikea is the worlds largest retailer of home furnishings. people walking in the pass of car parking in front the IKEA sign in the store of Pescara, Abruzzo, Italy.

Megrohanták a magyarok az IKEA áruházait: hiába a válság, dübörög a svéd bútoróriás

2022. október 13. 21:04

39,5 milliárd eurós IKEA kiskereskedelmi forgalomról adott hírt a 2022-es üzleti évre vonatkozóan az Ingka Csoport, ami 5,6%-os növekedést jelent a tavalyi évhez képest. Mindezt a tragikus ukrajnai háború, az ellátási lánc zavarai és a világjárvány folyamatos hatásai okozta példátlan kihívások ellenére sikerült elérni. Magyarországon várhatóan 19%-os lesz a növekedés, míg az online értékesítés itthon 34%-os többlettel zárhatja az évet - írja a cég friss közleményében.

Az Inter IKEA Systems B.V. szervezet, az IKEA Koncepció tulajdonosa és az IKEA franchise átadója világszerte ma bejelentette, hogy az IKEA kiskereskedelmi forgalma 44,6 milliárd euró − mind a 12 franchise csoportot magában foglalva.

Sohasem voltam ennél büszkébb az IKEA közösségre! Az elmúlt év soha nem látott próbára tett minket vállalkozásként, vezetőkként és emberként egyaránt. És mi megfeleltünk a kihívásnak – kiváló teljesítményt értünk el egy kiszámíthatatlan környezetben, nehéz döntéseket hoztunk meg, miközben mindig szem előtt tartottuk az emberek többségének igényeit és álmait. A bizonytalanság a következő években is része lesz az életünknek, de optimista vagyok, és bízom az összetartozásunk és a közös céljaink erejében

– mondta Jesper Brodin, az Ingka Csoport vezérigazgatója.

Magyarországon várhatóan 19%-os növekedésről számolhatunk be, míg az online értékesítés terén 34%-os emelkedésről – megközelítőleg minden ötödik vásárlónk az online rendelést választotta. Annak is nagyon örülünk, hogy az előző évhez képest 1 millióval több látogatót üdvözölhettünk áruházainkban. Rengeteg nagyszerű lakberendezési megoldással vártuk őket, hogy nálunk inspirálódva szebbé tehessék az otthoni mindennapjaikat. Mindemellett további fejlesztéseket eszközöltünk áruházainkban és az online térben is, ahol bevezettük az új IKEA alkalmazást.

– tette hozzá David McCabe, az IKEA magyarországi, csehországi és szlovákiai régiójának ügyvezető igazgatója és fenntarthatósági vezetője.

Mint írják, a vállalat növekedést könyvelhetett el a legtöbb piacán, és összességében a termékek elérhetősége is javult. A vállalat a Milánói Dizájn Héten, a svédországi Helsingborgban megrendezett H22 IKEA Fesztiválon, valamint később számos más piacán is az otthoni és azon túlmutató élet felfedezését helyezte érdeklődése középpontjába, bemutatva az otthonok, a kiskereskedelem és a dizájn jövőjét, kifejezetten az emberekre és a bolygóra fókuszálva.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A megfizethetőség a vérünkben van, és üzletvitelünk középpontjában áll – soha nem volt olyan fontos, mint most, amikor a megélhetési költségek az egekbe szöktek. Elsődleges célunk továbbra is az, hogy az IKEA ajánlata mindig valamilyen hozzáadott értéket jelentsen a vásárlóinknak

– mondta Brodin.

A közleményben szó esik arról is, hogy a cégcsoport vállalta, hogy 2030-ra nagyobb mértékben csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását, mint amennyit a teljes IKEA értéklánc kibocsát, miközben növeli az IKEA üzleti érdekeltségeit.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 24. szerda
Kinga, Kincsõ
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem