Több tényező is komoly hatással lehet az esetszámok alakulására, köztük a jelentős ütemben fejlődő diagnosztikus lehetőségek,
Aki még nem kóstolta, kicsit tart tőle, mert meglehetősen szokatlan a recept, de bizton állíthatjuk, hogy annál finomabb. Szigetközben ünnepi étel és egy tökéletes eljárás a hal tartósítására. Mutatjuk, miért érdemes megkóstolni az ecetes halat.
Közhely vagy sem, évtizedek óta statisztikai adatok mutatják ki, hogy a halfogyasztó nemzetek hosszú és minőségi életet tudnak élnek. Ilyen például Japán és jó néhány nyugat európai ország társadalma, akik 60 kg halat fogyasztanak el fejenként egy évben, míg mi magyarok átlagosan csupán 6,5 kg –t. Jobbára ennek a 6 kilónak is a nagy részét, csaknem felét, karácsonykor, vagy annak környékén esszük meg. A hal viszont olyan zsírsavakat és fehérjéket tartalmaz, azaz úgy táplálja a szervezetünket, ami kevés élelmiszerről mondható el - írja a HelloVidék.
Okinava szigetén például feltűnően hosszú életű népcsoport él. A titok igen egyszerű, nem nagyon jutnak vörös húsokhoz, inkább halat, rizst, zöldséget és gyümölcsöt esznek szójafélékkel kiegészítve, ami a legkönnyebben emészthető fehérjeforrás. A hal legnagyobb előnye, hogy nagy mennyiségű omega-3 zsírsavat tartalmaz, aminek rengeteg jó hatása van.
Amennyiben nincs horgász ismerősünk, és mi sem vagyunk azok, maradnak a boltok, ahonnan be tudjuk szerezni az egész halakat és a filéket is. Érdemes nagyobb mennyiségben megvenni, porciózva berakni a mélyhűtőbe, főleg ha jó árat fogunk ki, és többször fogyasztjuk majd. Amennyiben nem szeretjük a szálkákat, arra is van megoldás. Szigetközben nem véletlenül találták ki az ecetes hal receptúráját, mivel nagyon apró szálkás halak is kerültek a hálóba, és a rántott halból is maradt ki néha egy pár patkó. Ezért történt az, hogy erős és ízes ecetes-cukros-sós lébe tették le a rántott pontypatkókat, mint egy savanyúságot, és napokig érlelték. Az apró szálkákat így az ecetsav szétmarta, felpuhította, azok eltűntek, a nagyokat pedig egyszerűen csak ki lehetett húzni. A hal átvette a lé ízét, a szép fehér hús megmaradt, és kitűnő hideg előétel vált belőle.
Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.
Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.
Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.
Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.
-
Erre most még kevesen gondolnak, amikor hitelt vesznek fel
Fáy Zsolttal, a MagNet Bank elnökével beszélgettünk.
-
Videó: bejutottunk a SPAR üzemébe, ahol évi 20 millió kg húst dolgoznak fel
Jelenleg több mint 360 ember dolgozik az üzemben.
-
Élethelyzetek, amiben kivédhető az anyagi kockázat (x)
Az elmúlt években különösen sok elbizonytalanító körülménnyel kellett szembenéznünk.
- BL negyeddöntőt játszik ma a Telekom Veszprém kézilabda csapata - sport a tévében
- Hatalmas amerikai fegyverszállítmány tart Ukrajnába
- Hármas karambol az M2-en, nem lehet bejutni Budapestre
- Erősödött a forint ma reggel
- Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan
- Keresik a bajai szovjet hadifogolytábor áldozatait