5 °C Budapest
air conditioning wall installed condenser units. residential windows on condominium building exterior wall or facade. closeup detail. colorful newly re insulated textured stucco finish. comfort and home ownership concept.

Egyre többen fűtik-hűtik így a lakásukat: nekik van igazuk?

2021. április 7. 08:15

Nemcsak a fővárosban, hanem vidéken is egyre népszerűbbé válnak a klímaberendezésekkel való hűtés mellett a családi házak fűtése is. De vajon mi lehet ennek az oka és mire érdemes odafigyelni mielőtt beruházunk rá?

Cziborné Farkas Emesa, a Czibor Klíma Kft. ügyvezetőjének tapasztalatai alapján a klímáknak számos előnye van: többek között az, hogy bontás nélkül telepíthető fűtési megoldás (nem kell a meglévő vegyes tüzelésű vagy gáz fűtést, és csöveket kicserélni), valamint helyi fűtési megoldásként is használható, ha pl. csak egy lakott helyiség van. A klímák kiválóak temperálásra (fagymentesen tartásra) pl. a nyaralók esetében; továbbá gazdaságos fűtés (napelemmel kombinálva különösen).

A klíma hátránya, hogy csak egy helyiséget hűt/fűt, így ha egész házat szeretnék fűteni, akkor több készülékre van szükség. Viszont, ha elromlik valamelyik, csak annak a fűtése marad el, nem az egész házé.

A klímaberendezéssel való fűtés előnyeiről és hátrányairól szóló teljes cikk a HelloVidék oldalán olvasható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 12. hétfő
Gyula
15. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 11. 16:10
Pénzcentrum  |  2021. április 11. 15:01