14 °C Budapest
Súlyos gázszámlát kapott a magyar mulatós legenda: ki látott már ilyet?

Súlyos gázszámlát kapott a magyar mulatós legenda: ki látott már ilyet?

2020. február 15. 15:50

Megdöbbentő, de konkrétan egy két forintos gázszámla tartozást számlázott ki a szolgáltató Kovács Axelnek, a Kerozin frontemberének. A csekk pedig akkora megdöbbentés keltett, hogy a postán elsőre neki futásra nem is sikerült elintézni az ügyét. A sztori végül happy enddel végződött, de sajnos Magyarországon nem mindenki olyan szerencsés, hogy ilyen banális tartozást halmozzon fel a szolgáltatójánál, tízezrek szorulnak ugyanis előre fizetős mérőórák felszerelésére.

Nagy megdöbbenés érte a Kerozin énekesét, Kovács Axelt, ugyanis a szolgáltatója egy mindössze két forintos számlát állított ki a nevére.

Először azt nem akartam elhinni, hogy 2020-ban még mindig lehet kétforintossal fizetni, majd azon akadtam ki, hogy a számlalevél postázása százszor többe kerülhetett, mint amennyit követelnek. Az ötforintost még nem vonták be, és volt is nálam ilyen érme, gondoltam, adok 3 forint borravalót az ügyintézőnek, de a legnagyobb meglepetés a postán ért

- mondta el a Blikknek a frontember. Az első ügyintéző ugyanis, akivel találkozott nem tudta, hogy mi tévő legyen a helyzetben, ezért hívnia kellett a postahivatal vezetőjét, aki közölte, nincs itt hiba: a lefelé kerekítés miatt nulla forintot kell befizetnie a muzsikusnak. 

Ezek után mintha mi sem történt volna az ügyintéző átfutatta a bélyegzőberendezésén a számlát, majd visszaadta az igazolószelvényt. A bizarr eset kapcsán a postavezető tájékoztatta a mulatós sztárt, hogy jól tette, hogy rendezte a számlát, mert ha figyelmen kívül hagyta volna, akkor a jogos követelés kamatozni kezdett volna a földgázszolgáltató számítógépes rendszerében.

A szolgáltató azóta egyébként jelezte a lapnak, hogy hiba történt náluk, véletlen volt a kétforintos csekk kiállítása. Mint írták:

az ügyfél kérésére külön csekket nyomtatott társaságunk. Véletlen folytán két csekk készült, egy a földgázfogyasztásról, illetve egy a 2 forintnyi késedelmi kamatról. Társaságunk 2 Ft és az alatti pozitív befizetendő összeg esetén eltekint a számla befizetésétől, amelyről az ügyfelet tájékoztatjuk a számla megküldésével egyidejűleg.

Vannak, akik nem tudnak fizetni

Bár a mulatós sztár félresikerült tartozás befizetése megmosolyogtató, sajnos sokan koránt sem 2 forintos tartozásról kapnak csekket. Éppen ezért az új villamos energia törvény a legnehezebb helyzetben lévő fogyasztókat védelem alá helyezi Magyarországon. Mindez azt jelenti, hogy a védendő fogyasztók jogosultak bizonyos kedvezményekre, szolgáltatásokra, melyek azonban a villamos energia árát nem érintik. Védendő fogyasztó lehet fogyatékkal és szociálisan rászoruló is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ők azok, akik legnagyobb részt előrefizetős gáz- vagy villanyórát szereltetnek fel maguknak, hogy fogyasztásuk nem tudjon átlépni egy bizonyos határt. Magyarországon 2016-2018 között pár száz darabbal csökkent az előrefizetős gázórák száma, ugyanakkor ugyanezen időszakban az előrefizetős villanyórák száma majd négyezer darabbal (3981) nőtt - közölte a Pénzcentrummal a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).

Az összesített adatokon túl kíváncsiak voltunk arra is, hogy az előre fizetős mérőket használók milyen társadalmi rétegből kerülnek ki leginkább. Azt ugyanis fontos tisztázni, hogy ma Magyarországon bárki felszereltethet magának előrefizetős gáz, - vagy villanyórát. Ám e berendezések valójában csak a védendő fogyasztóknak vannak ingyen, mindenki másnak fizetnie kell érte. 

A statisztikákból jól látszik, hogy a jelenleg üzemben lévő előrefizetős mérő olyan fogyasztók tulajdonában van, akik valaha bár védendő fogyasztók voltak, ám amikor kikerültek ebből a kategóriából, meghagyták a szolgáltatást abban a formában, ahogy anno igényelték. Ez persze nem véletlen, hiszen szolgáltatótól függően 9-10 ezer forintba kerül az, hogyha valaki visszaállna a normál mérőóra, azok után hogy megszűnt a védendő fogyasztó státusza.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?