29 °C Budapest
Itt az adathalászok legújabb trükkje: a Díjnet nevében kapod az e-mailt

Itt az adathalászok legújabb trükkje: a Díjnet nevében kapod az e-mailt

2018. június 7. 15:00

A Díjnet Zrt. tudomására jutott, hogy a Díjnet nevével és logójával visszaélve ismeretlenek regisztráció megerősítésének indokával e-mailben kérnek személyes és banki adatokat magánszemélyektől.

A társaság, mely Magyarország egyik vezető e-számlakezelési szolgáltatója, felhívja a figyelmet arra, hogy a noreply@dijnet.hu címről érkező adatbekérő levelek nem a Díjnettől érkeznek, azokat a címzettek ne nyissák meg, illetve amennyiben megnyitották, tartózkodjanak a megjelölt regisztrációs űrlap kitöltésétől. A csalók az adathalász e-maillel - többek között - bankkártyák adatait igyekeznek megszerezni a Díjnet közleménye szerint.

Ezzel szemben a Díjnet soha nem kér be és a saját rendszerében nem tárol bankkártyához kapcsolódó információkat, mivel a társaság részére a bankkártyás fizetést és a bankkártya regisztráció lehetőségét az OTP Bank Nyrt. biztosítja közvetlenül, saját rendszerében.

A Díjnet, amint ilyen és ehhez hasonló visszaélést észlel, azonnal megteszi a szükséges biztonsági intézkedéseket, és kezdeményezi az érintett IP-cím(ek) letiltását. A Díjnethez csatlakozott számlakibocsátók száma jelenleg 28, a felületen a legnagyobb fővárosi közüzemek mellett jelen vannak országos közüzemi, illetve telekommunikációs szolgáltatók és biztosítók, továbbá regionális közműszolgáltatók is. A Díjneten regisztrált ügyfelek száma meghaladja a 635 ezret. 

Tíz év alatt a rendszeren keresztül bemutatott számlák száma közel 40 millió darab volt, ebből csak tavaly 8,6 millió számla került bemutatásra, melyből 4,4 milliót a rendszeren belül bankkártyával, mobiltelefonos fizetéssel, internetbanki fizetéssel, illetve csoportos beszedési megbízással rendeztek az ügyfelek.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?