15 °C Budapest
Elbukhatja luxuslakását Kozsó, ha nem fizet: kedd a végső határidő

Elbukhatja luxuslakását Kozsó, ha nem fizet: kedd a végső határidő

2018. március 24. 16:00

Óriási bajban van Kozsó, polgári nevén Kocsor Zsolt. Az énekesnek 139 millió forint adóssága van egy belvárosi lakásra terhelve, ha máricus 27-ig, azaz jövő keddig nem fizet, kényszerértékesítik az ingatlanját.

A Story írta meg először a héten, hogy elárverezhetik Kozsó utolsó olyan ingatlanát, ami a nevén van. A szóban forgó tulajdon egy Dessewffy utcai 286 négyzetméteres lakás. A terézvárosi ingatlanárak alapján a zenész akár 140-150 millió forintért is értékesíthetné azt, a kikiáltási ár viszont mindösszesen 34,5 millió forint, hivatalos pedig 69 millióra becsülik az értékét - írja a Blikk.

Ha alacsony áron megy el a lakás, akkor Kozsó csak az ingatlanától szabadul meg, az adósságaitól viszont nem teljesen. A lap szerint a lakás meg van terhelve összesen közel 140 millió forinttal. A Blikk által bemutatott irat alapján a zenész

  • 30 millió forinttal tartozik az Argenta Lizing Zrt-nek,
  • 43 millió forintos jelzáloghitellel a Raiffeisen Banknak,
  • 56,5 millióval a NAV-nak,
  • 5 millió forint közösköltség-hátralékkal a társasháznak, ahol a lakás található, valamint 
  • 3 millió­t hajtana be tőle a terézvárosi önkormányzat.

Amennyiben nem folyik majd be az így összeálló összeg a kényszerértékesítésből, akkor a zenész nem szabadul meg a teljes adósságától sem. A lap ugyanakkor arra is emlékeztet, hogy Kozsónak folyamatban van egy büntetőügye, amelynek keretein belül áramlopással vádolják, idén januárban pedig kényszerítéssel gyanúsították meg.

Nem vagy egyedül, Kozsó!

A Portfolio elemzés szerint 2017 fekete év volt a nem teljesítő jelzáloghitel adósok számára. Felpörögtek ugyanis az alábbi ábrán narancssárgával és pirossal jelölt pénzintézeti kényszerértékesítések. A Nemzeti Eszközkezelő 5 év alatt 32 146 lakás tulajdonjogát vette át, ebből 6328 lakásét a tavalyi évben.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

forrás: Portfolio

És akkor álljon itt a végén egy klasszikus:

Boríkép forrása: YouTube

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?