Elbukhatja luxuslakását Kozsó, ha nem fizet: kedd a végső határidő

Elbukhatja luxuslakását Kozsó, ha nem fizet: kedd a végső határidő

2018. március 24. 16:00

Óriási bajban van Kozsó, polgári nevén Kocsor Zsolt. Az énekesnek 139 millió forint adóssága van egy belvárosi lakásra terhelve, ha máricus 27-ig, azaz jövő keddig nem fizet, kényszerértékesítik az ingatlanját.

A Story írta meg először a héten, hogy elárverezhetik Kozsó utolsó olyan ingatlanát, ami a nevén van. A szóban forgó tulajdon egy Dessewffy utcai 286 négyzetméteres lakás. A terézvárosi ingatlanárak alapján a zenész akár 140-150 millió forintért is értékesíthetné azt, a kikiáltási ár viszont mindösszesen 34,5 millió forint, hivatalos pedig 69 millióra becsülik az értékét - írja a Blikk.

Ha alacsony áron megy el a lakás, akkor Kozsó csak az ingatlanától szabadul meg, az adósságaitól viszont nem teljesen. A lap szerint a lakás meg van terhelve összesen közel 140 millió forinttal. A Blikk által bemutatott irat alapján a zenész

  • 30 millió forinttal tartozik az Argenta Lizing Zrt-nek,
  • 43 millió forintos jelzáloghitellel a Raiffeisen Banknak,
  • 56,5 millióval a NAV-nak,
  • 5 millió forint közösköltség-hátralékkal a társasháznak, ahol a lakás található, valamint 
  • 3 millió­t hajtana be tőle a terézvárosi önkormányzat.

Amennyiben nem folyik majd be az így összeálló összeg a kényszerértékesítésből, akkor a zenész nem szabadul meg a teljes adósságától sem. A lap ugyanakkor arra is emlékeztet, hogy Kozsónak folyamatban van egy büntetőügye, amelynek keretein belül áramlopással vádolják, idén januárban pedig kényszerítéssel gyanúsították meg.

Nem vagy egyedül, Kozsó!

A Portfolio elemzés szerint 2017 fekete év volt a nem teljesítő jelzáloghitel adósok számára. Felpörögtek ugyanis az alábbi ábrán narancssárgával és pirossal jelölt pénzintézeti kényszerértékesítések. A Nemzeti Eszközkezelő 5 év alatt 32 146 lakás tulajdonjogát vette át, ebből 6328 lakásét a tavalyi évben.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

forrás: Portfolio

És akkor álljon itt a végén egy klasszikus:

Boríkép forrása: YouTube

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?