22 °C Budapest
Csepp a tengerben a kormány új szuperpályázata

Csepp a tengerben a kormány új "szuperpályázata"

2016. április 6. 13:53

Folytatódik a lakossági energiahatékonyságot ösztönző Otthon Melege Program; ezúttal a korszerűtlen családi házban élők pályázhatnak a támogatásra - jelentette be Szabó Zsolt, az NFM államtitkára. A probléma a legújabb, 6. alprogrammal mindössze csak az, hogy mindössze néhány milliárd forint áll majd a családok rendelkezésére, tehát szakértői jóslatok szerint pillanatok alatt kimerül majd a térségenkénti keret.

Folytatódik a lakossági energiahatékonyságot ösztönző Otthon Melege Program - jelentette be az Öko City kiállítás megnyitóján Szabó Zsolt. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára arról beszélt, ezúttal az 1995 előtt épült és 135 négyzetméternél kisebb családi házakban élők pályázhatnak a legfeljebb 2,5 millió forintos támogatásra; a megítélt összeget pedig energetikai fejlesztésre kell fordítani. A támogatást az elszámolható költségek 40-55 százalékára lehet majd igényelni a megvalósítandó fejlesztés összetettségétől függően. Szabó Zsolt arra is felhívta - összhangban a korábbi sajtóhírekkel - a figyelmet, hogy

a pályázat keretösszege 5 milliárd forint, amit a jövőben további 5-5 milliárddal bővítenének az érdeklődés függvényében.

Szakértők előrejelzései szerint ez tehát azt jelenti, hogy az Otthon Melege Program legújabb lépcsője csak csepp lesz a tengerben; várhatóan pillanatok alatt kimerül majd az alap, de még a megnövelt térségenkénti keret is.

A pályázat pontos kiírása várhatóan holnap jelenik meg a kormányzati portálon.
NEKED AJÁNLJUK
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 20. szombat
István
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?