Luxuslakóparkot húznak fel a pesti bulinegyedben

Luxuslakóparkot húznak fel a pesti bulinegyedben

2016. március 5. 11:05

Az új építésű lakásokat terhelő áfa csökkentése, valamint a CSOK kibővítése alaposan felforgatta az újlakás-piacot, számos fejlesztő jelentette be régi-új projektek elindítását. A belvárosban elsőként a Gozsdu Udvar és a Marina Part kivitelezője, a Triholding jelentette be, hogy új luxuslakópark építésébe kezd. Az ingatlanfejlesztő csoport a pesti bulinegyed ütőerének számító Király utcában kezdi meg fejlesztését, a K40 névre keresztelt 105 lakásos projekt tervezett átadása 2017 végére várható.

"A K40 lakásai után várhatóan vegyesen érdeklődnek majd a potenciális lakók és a (nem feltétlenül kizárólag külföldi, illetve intézményi) befektetők. Miközben a lakókat a környék felértékelődése és az egyre népszerűbb belvárosi életforma vonzza, a befektetők számára a rövid távú kiadással elérhető 6-8 százalékos hozam mellett az épület értékének folyamatos növekedése jelent hívó szót.

A többféle igény kielégítésére a több mint 100 lakásos kínálatban 28 és 95 négyzetméter közötti ingatlanokból válogathatnak az érdeklődők, átlagosan 900 ezer forintos négyzetméterenkénti áron.

Az előzetes érdeklődések alapján az is látszik, hogy a befektetők többsége várhatón belföldi vásárló lesz- mondta el a projektindító sajtótájékoztatón Aradi Ferenc, a TriHolding csoport projektvezetője.

A TriHolding nem csak a 7 emeletes K40 felépítésével reagál az új lakások iránt megnövekedett keresletre, a cég több új projekt előkészítését is végzi, valamint új telkeket is vásárol. A Király utcai 100 lakás mellett előkészületben van egy szintén 100 lakásos projekt a VII. kerületi Klauzál utcában, valamint további 600-700 új lakás létrehozása a XIII. kerületben, amelynek első üteme, 250 lakás építése még az idén megkezdődik.

Amennyiben a pozitív trend kitart a piacon, a cég a következő 2-3 évben akár 1000 új lakást is átadhat Budapesten.

Magasak-e a 900 ezer forintos négyzetméterárak Budapest belvárosában?

"Míg a hazai lakásárak jelenleg Románia és Montenegró szintjén vannak, addig Szlovákiában 30 százalékkal, Lengyelországban 60 százalékkal, Prágában pedig 120 százalékkal magasabbak az átlagárak. Úgyhogy van hova felzárkózni, és véleményem szerint fogunk is a jövőben, hiszen a gazdaság növekedése a vásárlóerő emelkedését hozza, ami a keresett lokációkban és ingatlantípusoknál további áremelkedést hoz" - összegezte piaci várakozásait a projektvezető.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 8. 19:18