-1 °C Budapest

Te is ilyen szárítót használsz? Simán kigyulladhat

2015. november 26. 17:04

Bizonyos esetekben kigyulladhatnak a 2004 áprilisa és 2015 szeptembere között gyártott Hotpoint, Indesit és Creda szárítógépek. A gyártó arra figyelmezteti az ügyfeleit, ne hagyják felügyelet nélkül a gépeket. A vállalat ingyenes javítási programot indít az érintett háztartások számára.

A Whirlpool az előző évben vásárolta fel az Indesitet. A termékekportfólió felülvizsgálata során a szakértők megállapították, hogy a Hotpoint, Indesit és Creda márkájú szárítógépek lehetséges biztonsági kockázatot jelentenek- derült ki a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatal figyelmeztetéséből. A szárítás során a bolyhok és szöszök érintkezhetnek a gép fűtőelemével, ezáltal tűz keletkezhet.

Habár a cég tájékoztatása szerint továbbra is lehet használni az érintett szárítógépeket, viszont nem ajánlatos azokat felügyelet nélkül hagyni, ameddig el nem hárították a hibát.

Mivel az Egyesült Királyságban is közel 30 millió otthonban találhatóak a fent említett márkájú gépek, így valószínűleg a hazai szárítógépek jelentős része is érintett lehet.

A vállalat a javítási program keretén belül tervezi, hogy helyrehozza a hibát az érintett készülékeken, és korszerűsítést végez, amennyiben ezt igénylik az ügyfelek. A cég arra kéri a magyar fogyasztókat,

amennyiben 2004 áprilisa és 2014 szeptembere között vásárolták meg a Hotpoint-Ariston és Indesit márkájú szárítógépek egyikét, forduljanak az ügyfélszolgálathoz a 06 40 989 900 telefonszámon.

Az Indesit biztonsági weboldalára kattintva azonnal ellenőrizheted, hogy szárítógéped a kockázatos típusokhoz tartozik-e. Miután kiválasztottad a márkát, a modell száma és a sorozatszám alapján ellenőrizheted a modellt.

NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 9. 19:21
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem