16 °C Budapest
Te is ilyen szárítót használsz? Simán kigyulladhat

Te is ilyen szárítót használsz? Simán kigyulladhat

2015. november 26. 17:04

Bizonyos esetekben kigyulladhatnak a 2004 áprilisa és 2015 szeptembere között gyártott Hotpoint, Indesit és Creda szárítógépek. A gyártó arra figyelmezteti az ügyfeleit, ne hagyják felügyelet nélkül a gépeket. A vállalat ingyenes javítási programot indít az érintett háztartások számára.

A Whirlpool az előző évben vásárolta fel az Indesitet. A termékekportfólió felülvizsgálata során a szakértők megállapították, hogy a Hotpoint, Indesit és Creda márkájú szárítógépek lehetséges biztonsági kockázatot jelentenek- derült ki a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatal figyelmeztetéséből. A szárítás során a bolyhok és szöszök érintkezhetnek a gép fűtőelemével, ezáltal tűz keletkezhet.

Habár a cég tájékoztatása szerint továbbra is lehet használni az érintett szárítógépeket, viszont nem ajánlatos azokat felügyelet nélkül hagyni, ameddig el nem hárították a hibát.

Mivel az Egyesült Királyságban is közel 30 millió otthonban találhatóak a fent említett márkájú gépek, így valószínűleg a hazai szárítógépek jelentős része is érintett lehet.

A vállalat a javítási program keretén belül tervezi, hogy helyrehozza a hibát az érintett készülékeken, és korszerűsítést végez, amennyiben ezt igénylik az ügyfelek. A cég arra kéri a magyar fogyasztókat,

amennyiben 2004 áprilisa és 2014 szeptembere között vásárolták meg a Hotpoint-Ariston és Indesit márkájú szárítógépek egyikét, forduljanak az ügyfélszolgálathoz a 06 40 989 900 telefonszámon.

Az Indesit biztonsági weboldalára kattintva azonnal ellenőrizheted, hogy szárítógéped a kockázatos típusokhoz tartozik-e. Miután kiválasztottad a márkát, a modell száma és a sorozatszám alapján ellenőrizheted a modellt.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?