20 °C Budapest
Nem lesz rosszabb a rászorulóknak

Nem lesz rosszabb a rászorulóknak

2015. március 6. 10:01

Nem csökken a rászorultak támogatása, az átszervezett szociális rendszerben - tudta meg a Magyar Nemzet az általa megkeresett önkormányzatok új segélyezési rendeleteiből.

Országszerte új szociális rendeleteket kellett alkotniuk az önkormányzatoknak, mert március 1-jétől átalakult a támogatási rendszer. Több budapesti kerületben és számos vidéki nagyvárosban bővült az ellátás, a csökkenő állami támogatást ugyanakkor mindenütt az önkormányzatoknak kell kipótolniuk.

Budapesten a hajléktalanok ellátása továbbra is a főváros feladata. A városházán több forrás áll rendelkezésre erre a célra, mint tavaly: az idei keretösszeg 70 millió forint, az előző évi alig több mint 55 millió volt. Új támogatási formát vezettek be a gyermekvállalás támogatására, valamint a temetésre.

Zuglóban például a helyi képviselő-testület "szociális minimáljövedelmet" vezetett be. A rászorultak jövedelmét az önkormányzat havi 26 ezer forintig kipótolja.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18