Budapestiek, figyelem! Változik a közlekedés a hétvégén

Budapestiek, figyelem! Változik a közlekedés a hétvégén

MTI
2014. október 8. 17:00

Futóverseny miatt jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapest több fő közlekedési útvonalán is szombaton. Az érintett utakat a futók elhaladásával folyamatosan megnyitják.

A versenyzők a Hősök teréről indulnak, majd az Andrássy út-Nagymező utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca-Szemere utca-Balaton utca-Jászai Mari tér-Margit híd-Margitsziget-Árpád híd-Népfürdő utca-pesti alsó rakpart-Kossuth Lajos tér útvonalon haladnak.

A további útvonal: Akadémia utca-Széchenyi István tér-Lánchíd-budai alsó rakpart-Pázmány Péter sétány-Szabadság híd-Közraktár utca-pesti alsó rakpart-Margit híd-Margitsziget-Árpád híd-pesti alsó rakpart-Jászai Mari tér.

Innen a résztvevők a Szent István park, a Markó utca, a Honvéd utca, az Alkotmány utca, a Bajcsy-Zsilinszky út, a Váci út, a Lehel út és a Dózsa György út érintésével térnek vissza a Hősök terére.

A budai és a pesti alsó rakpartot már reggel fél 8-kor lezárják és délutánig zárva tartják, a többi utcát általában csak a futók elhaladásának idejére zárják le.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A lezárások érintik a tömegközlekedést is, a változásokról a BKK később ad tájékoztatást.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?