Mi lesz, ha beadják a kulcsot az energiaszolgáltatók?

Pénzcentrum
2013. július 25. 09:02

Az energiaszolgáltatók nem adhatják vissza csak úgy lakossági szolgáltatási engedélyeiket - írja a Népszabadság a Magyar Energetikai és Közmű-szolgáltatási Hivatal (MEKH) tájékoztatására hivatkozva.

A lap annak kapcsán kereste meg a hivatalt, hogy pontosan meg nem nevezett szakemberek szerint ha a kormány a rezsicsökkentés révén tovább apasztja a bevételeiket, visszaadják a lakosság, a legkisebb cégek és a közintézmények kiszolgálására vonatkozó úgynevezett egyetemes szolgáltatói engedélyüket.

A MEKH közlése szerint alapesetben minden szolgáltató dönthet így, náluk kell kezdeményezni és a hivatal eldönti, az ellátás mikor és milyen feltételekkel szűnhet meg.

Ha a folyamat végén "végső menedékes" szolgáltatóra lenne szükség, a MEKH felhívást tenne közzé. Ennek nyomán 48 órán belül a többi szolgáltató tehetne ajánlatot. Ha nem lenne jelentkező, a MEKH saját hatáskörben kötelezne ilyenre egy általa alkalmasnak tartott társaságot. Ezt a lap szerint pontosan meg nem nevezett szakértők úgy értelmezik, hogy a MEKH akár a kivonulni szándékozó szolgáltatót is kötelezheti az ellátás fenntartására.

 

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?