23 °C Budapest

Mi lesz, ha beadják a kulcsot az energiaszolgáltatók?

Pénzcentrum
2013. július 25. 09:02

Az energiaszolgáltatók nem adhatják vissza csak úgy lakossági szolgáltatási engedélyeiket - írja a Népszabadság a Magyar Energetikai és Közmű-szolgáltatási Hivatal (MEKH) tájékoztatására hivatkozva.

A lap annak kapcsán kereste meg a hivatalt, hogy pontosan meg nem nevezett szakemberek szerint ha a kormány a rezsicsökkentés révén tovább apasztja a bevételeiket, visszaadják a lakosság, a legkisebb cégek és a közintézmények kiszolgálására vonatkozó úgynevezett egyetemes szolgáltatói engedélyüket.

A MEKH közlése szerint alapesetben minden szolgáltató dönthet így, náluk kell kezdeményezni és a hivatal eldönti, az ellátás mikor és milyen feltételekkel szűnhet meg.

Ha a folyamat végén "végső menedékes" szolgáltatóra lenne szükség, a MEKH felhívást tenne közzé. Ennek nyomán 48 órán belül a többi szolgáltató tehetne ajánlatot. Ha nem lenne jelentkező, a MEKH saját hatáskörben kötelezne ilyenre egy általa alkalmasnak tartott társaságot. Ezt a lap szerint pontosan meg nem nevezett szakértők úgy értelmezik, hogy a MEKH akár a kivonulni szándékozó szolgáltatót is kötelezheti az ellátás fenntartására.

 

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 30. szombat
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM