Mi lesz, ha beadják a kulcsot az energiaszolgáltatók?

Pénzcentrum
2013. július 25. 09:02

Az energiaszolgáltatók nem adhatják vissza csak úgy lakossági szolgáltatási engedélyeiket - írja a Népszabadság a Magyar Energetikai és Közmű-szolgáltatási Hivatal (MEKH) tájékoztatására hivatkozva.

A lap annak kapcsán kereste meg a hivatalt, hogy pontosan meg nem nevezett szakemberek szerint ha a kormány a rezsicsökkentés révén tovább apasztja a bevételeiket, visszaadják a lakosság, a legkisebb cégek és a közintézmények kiszolgálására vonatkozó úgynevezett egyetemes szolgáltatói engedélyüket.

A MEKH közlése szerint alapesetben minden szolgáltató dönthet így, náluk kell kezdeményezni és a hivatal eldönti, az ellátás mikor és milyen feltételekkel szűnhet meg.

Ha a folyamat végén "végső menedékes" szolgáltatóra lenne szükség, a MEKH felhívást tenne közzé. Ennek nyomán 48 órán belül a többi szolgáltató tehetne ajánlatot. Ha nem lenne jelentkező, a MEKH saját hatáskörben kötelezne ilyenre egy általa alkalmasnak tartott társaságot. Ezt a lap szerint pontosan meg nem nevezett szakértők úgy értelmezik, hogy a MEKH akár a kivonulni szándékozó szolgáltatót is kötelezheti az ellátás fenntartására.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16