Fotók: eladó a maffiafőnök háza

2010. december 8. 18:02

Eladó az 1972-ben bemutatott világhírű filmdrámából, a Keresztapából ismert családi ház. Az Oscar díjas film helyszínéül szolgáló családi házat 2,9 millió dollárért (608 millió forint) árulják ugyanazok a tulajdonosok, akik annak idején engedték Francis Ford Coppola filmrendezőnek, hogy itt vegye fel a filmeposz az óta felejthetetlenné vált jeleneteit.


A New yorki Staten Islanden álló 8 hálószobás ház az elmúlt közel négy évtized alatt szinte semmit nem változott. Többek között található benne egy tágas nappali és egy étkező, valamint öt fürdőszoba és nem utolsó sorban egy alagsori bár. A kertben úszómedence kapott helyet és a garázsban négy autónak is elegendő a hely.

Az eladóknak könnyű dolguk van a ház bemutatásával, ugyanis elegendő, ha az érdeklődőknek megmutatják az 1972-es film kezdő jeleneteit, ahol a Marlon Brando által alakított Don Corleone lányának, Connie-nak a menyegzőjét tartják.

Az 1,6 hektáros területen elterülő ingatlanban, minden bizonnyal találhat a majdani tulajdonos olyan filmereklyéket, amik benne voltak a Mario Puzo azonos című regényéből készült filmadaptációban, ugyanis a tulajdonos elmondása szerint édesanyja sokféle kelléket megőrzött a régi forgatásokról.

A filmet az Amerikai Filmakadémia az 1972-es év legjobb filmjének járó Oscar-díjjal tüntette ki. Coppola a legjobb rendezés díja mellett, Mario Puzóval közösen, a legjobb forgatókönyv díját is megkapta, valamint Marlon Brandot kitüntették a legjobb férfi főszereplőnek járó díjjal.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20