Botrány! Tényleg ezért pusztultak ki a halak a Feneketlen-tóból?

2010. június 9. 08:47

A Feneketlen-tó környéki parkfenntartási munkák közben elkövetett természetkárosítás miatt is nyomoz a rendőrség a Főkert Zrt.-nél - írja a Magyar Nemzet.

A Feneketlen-tó és környéke kezelési jogát a helyi horgászegyesülettől elvették és a Főkertnek adták. A horgászok szerint a cég emberei pétisót szórtak a park sétányaira csúszásmentesítés céljából, emiatt viszont állítólag a tó szinte teljes halállománya kipusztult.

A horgászok természetkárosításért feljelentették a Főkert Zrt.-t. A cég cáfolja, hogy műtrágyát szórtak volna az utakra, szerintük faforgáccsal védekeztek.

A rendőrség egyébként korábban hűtlen kezelés miatt indított nyomozást, melyben azt is vizsgálják, hogy milyen ingatlanok és hogyan kerülhettek ki a főváros tulajdonából a cégen keresztül. Több nagy értékű belvárosi ingatlan és korábbi virágüzlet is úgy cserélt gazdát az elmúlt években, hogy kijátszották a főváros tulajdonából.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 19:19
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem