Siess tankolni! - Csütörtökön már késő lesz...

Pénzcentrum
2010. április 6. 12:42

A Portfolio.hu úgy tudja, hogy a MOL csütörtökön bruttó négy forinttal megemeli a benzin nagykereskedelmi listaárát, miközben a gázolaj hat forinttal drágul. Az újabb áremelés nem meglepő, vasárnap már beszámoltunk róla, hogy van esély a drágulásra. 2010.04.04 07:31 Jobb lesz gyorsan tankolni!

Csütörtökön (2010. április 8-án) nulla órától 4 forinttal emeli a MOL a benzin nagykereskedelmi listaárát, miközben a gázolaj ára 6 forinttal kúszik feljebb - tudta meg a Portfolio.hu. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 320.5 forintért, a gázolajat pedig bruttó 296.9 forintért adja majd.


Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű, 4-6 forintos árváltozással szembesülnek majd szerdától az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan valahol 337-338, a gázolajat pedig átlagosan 312-313 forint környékén tankolhatjuk literenként.

Az áremelés nem mondható meglepőnek, szombaton már beszámoltunk róla, hogy van esélye ennek a forgatókönyvnek.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?