24 °C Budapest

Már csak ennyit érnek a panelek? Mindenkinek leesett az álla...

2009. május 26. 11:32

A legolcsóbb panel öröklakások már 100 ezer forint per négyzetméterár alatt vihetők. Meglepetés nincs, a Havanna az első, aztán jön még Csepel, Kőbánya, a "Nyócker" és Rákoskeresztúr. Vagy nagyon lerobbantak vagy jócskán áron alul vihetők, talán bebukott hitel miatt. Ennél már csak az önkormányzati lakások olcsóbbak. Forrás: ingatlan.com

1. Csontváry Kosztka Tivadar utca: 91 ezer Ft/négyzetméter (XVIII. kerület)

A Havanna lakótelep az abszolút első. Jó pár lakás nagyon olcsón megvásárolható. A listánkon is több szerepel. A Studio Metropolitana 2005-ös átfogó felmérése szerint, amelyben a budapesti lakótelepeket vizsgálták, a megkérdezett lakók 51%-a nem szeretett a Havannán lakni, mindössze 3%-uk igen. Egyébként a Pók utcai volt a legnépszerűbb 3,5-ös átlaggal az ötös skálán, míg a Havanna az utolsó helyet foglalta el 1,5-ös átlaggal. Sajnos ez a mostani árakra is kihat. Ezek közül is a legolcsóbb egy 71 négyzetméteres lakás, amely 6,5 millió forintért eladó. De nem csak a lakótelep alulértékeltsége miatt ennyi, hanem mert a tulajdonos sürgősen el akarja adni. Pedig a 2 és fél szobás lakás adottságai ideálisak: külön nyíló szobák, tágas étkező, amely a konyhával néz farkasszemet, tágas terek, jó elrendezés. További előnye az erkély, valamint, hogy a panelprogram során a fűtőtesteket egyedi mérővel látták el. Hátránya: jó alaposan fel kell újítani, és ha rossz a lift, gyalogolhatunk a tizedikre.

2. Pára utca: 95 ezer Ft/négyzetméter (X. kerület)

Tovább a teljes listára...

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm