Újlakás-piaci adatok: a tengerentúlon is akcióznak az építők

Pénzcentrum
2009. április 28. 14:02

Az Amerikai Kereskedelmi Minisztérium közzétette a legfrissebb újlakás értékesítési adatokat. Az elmúlt hónapban mindössze 0,6 %-kal kevesebb újépítésű lakás talált gazdára, mint februárban. A szezonálisan kiigazított számok szerint 356 ezer új lakást adtak el egy hónap alatt, ugyanakkor a készletek forgási sebessége gyorsult.

A márciusi eredmények jóval kedvezőbbek, mint amit az elemzők előzetesen vártak. A kedvező statisztika ad némi reményt a piaci szereplőknek, hogy a dolgok rövidesen jóra fordulhatnak a tengerentúli ingatlanpiacon.

A közleményben pontosították a februári adatokat is, így az előzetesen közzétett 337 ezres szám 358 ezerre emelkedett, ami önmagában jelentős előrelépésnek számít. Az előzetes várakozások 311 ezres szintet prognosztizáltak márciusra, ehhez képest a tényadatok valóban bíztatóak.

Az eladásra váró újépítésű lakásállomány forgási sebessége a januári 12,5 hónapról 10,7 hónapra csökkent, amihez nagyban hozzájárultak a beruházók által kezdeményezett vásárlásösztönző akciók.

Az átlagos lakásár a februári 208,7 ezer dollárról 201,4 ezer dollárra csökkent, ami az árengedményekkel magyarázható. Egy évvel ezelőtt 12,2 %-kal voltak drágábbak az újépítésű lakások, a csökkenés hátterében itt egyértelműen a válság és a piacot elárasztó végrehajtás alatt álló ingatlanok állnak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem