4 °C Budapest

Feleannyi lakás cserélt gazdát a felhőkarcolók szigetén

Pénzcentrum
2009. április 9. 16:00

Egy frissen megjelent ingatlanpiaci jelentés szerint az előző év hasonló időszakához képest 52 %-kal csökkent a manhattani ingatlan eladások száma az idei első negyedévben. A forgalom jelentős visszaesésével szemben az átlagos lakásár mindössze 2 %-kal csökkent, jelenleg 925 ezer dollár.

A jelentés szerint utóbbi számadatot kedvezően befolyásolta - talán torzított is valamennyit rajta -, hogy számos kiemelt, luxuskategóriába tartozó ingatlan jelent meg a piacon. Ezt támasztja alá, hogy a használt lakások átlagára 11 %-kal 749 ezer dollárra csökkent.

Manhattan látképe (Forrás: Wikipédia)

A luxusingatlanok átlagára - a mérés szerint az ingatlanok felső 10 %-a tartozik ide - 9 %-kal csökkent, de még így is meghaladja a 4 millió dollárt. Szokatlannak mondható, hogy miközben az újépítésű lakások értékesítése 67 %-kal esett vissza egy év alatt, az átlagos vételár 25 %-kal emelkedett ebben a szegmensben.

Az átlagárat jelentősen befolyásolta, hogy a nagyobb alapterületű, drágább lakások voltak a kelendőbbek, mivel a kategória célcsoportja még mindig könnyebben megengedhette magának a lakásvásárlást. A jelentés szerint a márciusi eladások bíztatóak, de az árak tekintetében a vásárlást ösztönző akciók következtében nem történt jelentős elmozdulás.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?