Feleannyi lakás cserélt gazdát a felhőkarcolók szigetén

Pénzcentrum
2009. április 9. 16:00

Egy frissen megjelent ingatlanpiaci jelentés szerint az előző év hasonló időszakához képest 52 %-kal csökkent a manhattani ingatlan eladások száma az idei első negyedévben. A forgalom jelentős visszaesésével szemben az átlagos lakásár mindössze 2 %-kal csökkent, jelenleg 925 ezer dollár.

A jelentés szerint utóbbi számadatot kedvezően befolyásolta - talán torzított is valamennyit rajta -, hogy számos kiemelt, luxuskategóriába tartozó ingatlan jelent meg a piacon. Ezt támasztja alá, hogy a használt lakások átlagára 11 %-kal 749 ezer dollárra csökkent.

Manhattan látképe (Forrás: Wikipédia)

A luxusingatlanok átlagára - a mérés szerint az ingatlanok felső 10 %-a tartozik ide - 9 %-kal csökkent, de még így is meghaladja a 4 millió dollárt. Szokatlannak mondható, hogy miközben az újépítésű lakások értékesítése 67 %-kal esett vissza egy év alatt, az átlagos vételár 25 %-kal emelkedett ebben a szegmensben.

Az átlagárat jelentősen befolyásolta, hogy a nagyobb alapterületű, drágább lakások voltak a kelendőbbek, mivel a kategória célcsoportja még mindig könnyebben megengedhette magának a lakásvásárlást. A jelentés szerint a márciusi eladások bíztatóak, de az árak tekintetében a vásárlást ösztönző akciók következtében nem történt jelentős elmozdulás.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem