-2 °C Budapest

A felkelő nap toronyháza: az 1,25 milliárdos lakás is elkelt!

Pénzcentrum
2009. április 6. 14:00

Egyes források szerint minden lakás elkelt, mások úgy tudják, hogy kevesebb, mint 10 eladatlan lakás maradt a felkelő nap országának legmagasabb társasházában. Az 54 emeletes 209 méter magas 465 lakásos társasház fejlesztője a válság ellenére sem szembesült értékesítési gondokkal.


A Kitahama Toronyház (Forrás: The Japan Times)

Elkészült Japán legmagasabb társasháza, a 209 méteres Kitahama Torony. Az épület alsó szintjein ugyan egy plázát alakítottak ki, de a 12. emelettől felfelé csak lakásokat találni. Az ingatlan jó elhelyezkedését mutatja, hogy a ház helyén korábban Osaka legnépszerűbb üzletháza állt.

Az átlagos ingatlanár 67 millió jen (145 millió forint) volt, de a legfelső szinten kialakított 303 négyzetméteres lakás nem kevesebb, mint 580 millió jenért (1,25 milliárd forintért) talált gazdára. A műszaki átadás-átvétel még tart, a leendő lakók leghamarabb a jövő héten kaphatják meg a lakáskulcsokat.

Korábban: Kegyelemet kaptak a jenhitelesek az OTP-től!

A lakások értékesítését 2007-ben kezdték meg, az érdeklődők 260 lakást már az első napon lekötöttek. Osakában (és elővárosaiban) összesen 22 ezer lakást adtak át az elmúlt évben, a kilencvenes évek közepén még körülbelül kétszer ennyi lakás talált gazdára.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem