16 °C Budapest

Bebiztosított ingatlanvásárlás: jövedelempótló biztosítás az Otthon Centrumtól!

Pénzcentrum
2008. december 15. 09:45

Az Otthon Centrum bevezette a munkanélküliség esetére is védelmet nyújtó jövedelempótló biztosítást. A biztosítást az Otthon Centrum hálózatán keresztül lakást vásárló, vagy lakáscélú hitelt felvevő ügyfelek vehetik igénybe. A szabadon felhasználható jövedelempótló biztosítás munkanélküliség és keresőképtelenség - azaz betegállomány - esetén biztosít rendszeres havi kifizetéseket.

Újabb ügyfélorientált szolgáltatással bővül az Otthon Centrum, Magyarország legnagyobb ingatlanközvetítő hálózatának szolgáltatási portfoliója. Az Otthon Centrum az ingatlanpiacon elsőként vezeti be a jövedelempótló biztosítást, mely egy nem várt jövedelem kiesés, így akár munkanélküliség esetén is szabadon felhasználható havi kifizetéseket biztosít az ügyfeleknek. A jövedelempótló biztosítás az Otthon Centrum hálózatában lakást vásárló illetve lakáscélú hiteligényt benyújtó ügyfelek számára elérhető.

" A biztosítás bevezetésének gondolata mögött az áll, hogy segíteni szeretnénk ügyfeleinket a lakásvásárlás vagy lakáscélú hitelfelvétel előtt pozitív döntésük meghozatalában, kiküszöbölve a nem belátható pénzügyi nehézségekből eredő kockázatokat, és ügyfeleink e miatti aggodalmát. Ezen kívül korábbi ügyfeleinknek is szerettük volna megköszönni vásárlásukat, így a 2008. július 1. után nálunk lakást vásárló vagy lakáshitelt felvevő ügyfelek is igénybe vehetik a biztosításunkat. Fontos szempontunk volt, hogy a biztosítást a piacon elérhető más termékekhez képest kedvezőbb feltételekkel kínálhassuk ügyfeleinknek." - mondta el Kühne Kata az Otthon Centrum Franchising Kft ügyvezető igazgatója.

Az Otthon Centrum és a francia Axeria, valamint az angol London General Insurance biztosítók közös terméke egy szabadon felhasználható jövedelempótló biztosítás, mely nem kötődik konkrét hitelhez. Az új szolgáltatást 2008. december 1-től vehetik igénybe az ügyfelek.

Az Otthon Centrum jövedelempótló biztosítása munkanélküliség és keresőképtelenség, azaz betegállomány esetén egy éven keresztül biztosít rendszeres havi kifizetéseket. Az új konstrukció csoportos létszámleépítés esetén is felhasználható. A biztosítási konstrukció előnye többek közt a maximális kifizetések nagyságában van, mely 250.000 forintos nagyságú.

Az OC jövedelempótló biztosítása esetén az ügyfél szabadon választhatja meg a havi kifizetések összegét 10.000 forintos lépésekben, de a havi kifizetés összege nem haladhatja meg a nettó jövedelmének 70%-át. Keresőképtelenség esetén a munkanélküliségre választott havi pénzösszeg fele kerül kifizetésre - azaz, ha egy 130eFt a nettó jövedelemmel rendelkező ügyfél a maximális 90eFt-ot választja munkanélküliség esetén, ezzel meghatározza keresőképtelensége estén fizetendő összeget is, esetében 45eFt-ot.

Az Otthon Centrum jövedelempótló biztosítása baleseti biztosítást is magába foglal, 1.000.000 - 5.000.000 Ft között változik az egyszeri szolgáltatási összeg a munkanélküliségre választott kifizetés függvényében.

Az Otthon Centrum által bevezetett konstrukció kétféle díjcsomaggal érhető el. Az alapdíjcsomagot azok vehetik igénybe, akik lakást vásárolnak, vagy lakáscélú hitelt vesznek fel a hálózaton keresztül. A kedvezményes díjcsomag pedig azokat illeti meg, akik lakást vásárolnak és lakáscélú hitelt is vesznek fel az Otthon Centrumnál. A biztosítási díj mértéke többek között függ az ügyfél iskolai végzettségétől, az ügyfél jövedelmétől, a választott díj csomagtól, az ügyfél lakhelyétől, illetve néhány egyéb kockázati tényezőtől.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A biztosítási feltételeknek megfelelő, középfokú végzettséggel, 130.000 Ft-os nettó jövedelemmel rendelkező ügyfél, ha az esetében maximális (a jövedelmének 70%-a), vagyis 90.000 Ft-os biztosítási összeget választja akkor havonta 2.978 Ft-ot fizet az alapdíjcsomagban. Ha lakásvásárlás mellett lakáscélú hitelt is vett fel - azaz hitelből vásárolta lakását - akkor a kedvezményes díjcsomag csak havi 2.482 Ft.

Az Otthon Centrum 2008-as országos felméréséből kiderült, hogy az ingatlanközvetítők igénybe vétele mellett szóló érvek közül az ügyfelek a gyorsaság mellett a szakértelmet tartják a legfontosabbnak. A felmérés eredményei is bemutatták, hogy az ügyfélorientált, extra szolgáltatásokat is kínáló ingatlanközvetítői szolgáltatások az ügyfél által is elismert értéket jelentenek, és ezt az Otthon Centrum folyamatosan növekvő piacrészesedése is visszaigazolja. Az Otthon Centrum ügyfelek körében kivívott elismerését jelzi, hogy 2008-ban második alkalommal nyerte el a Superbrands díjat.

Egy korábbi példa az Otthon Centrum ügyfélorientált szolgáltatásaira a 2008. áprilisában bevezetett értékesítési garancia, melynél a programban résztvevő ügyfelek száma az év második felében már túllépte az 1500-as határt. Az értékesítési garanciával az Otthon Centrum garantálja, hogy az eladóval közösen megállapított, lehető legmagasabb áron próbálja meg értékesíteni az ingatlant.

Amennyiben az eladónak a kizárólagos értékesítési megbízás megszűnése után mégis sikerülne magasabb áron értékesíteni az ingatlant, az Otthon Centrum kártérítést fizet. Az értékesítési garancia szavatolja, hogy a közvetítő az eladó érdekében, a legjobb tudása szerint jár el.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem