Kinek kedvez a válság az ingatlanpiacon? A nagy közvetítő cégek reménykednek!

Pénzcentrum
2008. december 10. 10:00

Az ingatlanfejlesztői és a hitelezői piac tisztulásában bíznak a nagy közvetítő cégek, szerintük ugyanis a tranzakciók csökkenésével a kisebb szereplők kiesnek a piacról -írja a Világgazdaság.

Mivel mind a vásárlást, mind az eladást elhalasztják most az ügyfelek, a ügyletek száma csökkenhet, sőt egyes területeken az árakkal is ez történhet. Ilyen helyzetben mind az eladók, mind a vevők a nagyobb szakmai tudással bíró ügynökségekhez fordulnak, ami növelheti piaci részesedésüket is.

Az Otthon Centrum az irodák számát (110 felett) tekintve a legnagyobb a hazai piacon, és piaci pozícióinak megőrzésére számít, mivel szerintük szakértelmük, széles kapcsolati hálójuk miatt rugalmasabban tudnak reagálni a piac kihívásaira. A jelenlegi helyzetben lehetőséget is látnak, szerintük ugyanis a nem versenyképes irodák kiesnek a piacról.

A közvetítők közreműködésével létrejött tranzakciók részesedése a teljes piacon már a nyugati szinten, 43 százalékon áll, ezen belül a hálózatban működő irodák részesedése a jelenlegi 40-ről jövőre 50 százalékra nőhet.

A méretét tekintve második legnagyobb közvetítő hálózattal a Duna House rendelkezik, akiknél közel 900 értékesítő dolgozik. Mindkét cégnél szinte egyidőben vezették be az értékesítési garanciát, és hitelközpontot is működtetnek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A DH-nál motivációalapú karrierprogrammal, és előrelépési lehetőséggel igyekeznek értékesítőiket lelkesíteni, de a Re/Max-nál is nagy hangsúlyt fektetnek a társértékesítők oktatására, mivel szerintük egyre nő a kereslet a képzett közvetítői hálózatok iránt.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?