26 °C Budapest

Kinek kedvez a válság az ingatlanpiacon? A nagy közvetítő cégek reménykednek!

Pénzcentrum
2008. december 10. 10:00

Az ingatlanfejlesztői és a hitelezői piac tisztulásában bíznak a nagy közvetítő cégek, szerintük ugyanis a tranzakciók csökkenésével a kisebb szereplők kiesnek a piacról -írja a Világgazdaság.

Mivel mind a vásárlást, mind az eladást elhalasztják most az ügyfelek, a ügyletek száma csökkenhet, sőt egyes területeken az árakkal is ez történhet. Ilyen helyzetben mind az eladók, mind a vevők a nagyobb szakmai tudással bíró ügynökségekhez fordulnak, ami növelheti piaci részesedésüket is.

Az Otthon Centrum az irodák számát (110 felett) tekintve a legnagyobb a hazai piacon, és piaci pozícióinak megőrzésére számít, mivel szerintük szakértelmük, széles kapcsolati hálójuk miatt rugalmasabban tudnak reagálni a piac kihívásaira. A jelenlegi helyzetben lehetőséget is látnak, szerintük ugyanis a nem versenyképes irodák kiesnek a piacról.

A közvetítők közreműködésével létrejött tranzakciók részesedése a teljes piacon már a nyugati szinten, 43 százalékon áll, ezen belül a hálózatban működő irodák részesedése a jelenlegi 40-ről jövőre 50 százalékra nőhet.

A méretét tekintve második legnagyobb közvetítő hálózattal a Duna House rendelkezik, akiknél közel 900 értékesítő dolgozik. Mindkét cégnél szinte egyidőben vezették be az értékesítési garanciát, és hitelközpontot is működtetnek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A DH-nál motivációalapú karrierprogrammal, és előrelépési lehetőséggel igyekeznek értékesítőiket lelkesíteni, de a Re/Max-nál is nagy hangsúlyt fektetnek a társértékesítők oktatására, mivel szerintük egyre nő a kereslet a képzett közvetítői hálózatok iránt.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm