28 °C Budapest

Összetört a hazai lakáspiac ékköve!

Pénzcentrum
2008. december 5. 09:15

A legfrissebb statisztikák és az ingatlanközvetítők tapasztalatai alapján vége a debreceni aranykornak. Hajdú-Bihar megyében több lakást kínálnak eladásra, mint az egész Dunántúlon, vevő pedig szinte alig akad. A hitelszigorítások miatt leállt a piac, az ingatlanközvetítők további áresésre számítanak - írja a Napi Gazdaság.

Az egyik legnagyobb hazai ingatlanos portál adatbázisa szerint több mint 15 ezer ingatlant kínálnak eladásra a megyében, többet, mint az egész Dunántúlon. Az egyik hazai ingatlanközvetítő lánc helyi irodája szerint a hitelszigorítások miatt az alacsony önerővel rendelkezők elhalasztották a vásárlást.

A kereslet visszaesése miatt további áresésre lehet számítani, de az eladók nem szívesen engednek az árból. Nem javít az árszinten az sem, hogy sokan pénz szűkébe kerültek, míg mások az örökölt ingatlanoktól szabadulnának áron alul.

Az utóbbi hónapokban előtérbe került a készpénzes vásárlás, ilyen esetekben az eladók nagyobb hajlandóságot mutatnak az árengedményekre. A város környéki kertek és a 40 millió feletti ingatlanokra a nullával egyenlő a kereslet.

A 1,5 és az 1+2 fél szobás lakások iránt mutatkozik némi érdeklődés, egy 54 négyzetméteres panellakás 8 millió forintba kerül. A garzonlakások ezzel szemben még az egyetemek közelében is sokkal nehezebbé vált.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem