3 °C Budapest

Összetört a hazai lakáspiac ékköve!

Pénzcentrum
2008. december 5. 09:15

A legfrissebb statisztikák és az ingatlanközvetítők tapasztalatai alapján vége a debreceni aranykornak. Hajdú-Bihar megyében több lakást kínálnak eladásra, mint az egész Dunántúlon, vevő pedig szinte alig akad. A hitelszigorítások miatt leállt a piac, az ingatlanközvetítők további áresésre számítanak - írja a Napi Gazdaság.

Az egyik legnagyobb hazai ingatlanos portál adatbázisa szerint több mint 15 ezer ingatlant kínálnak eladásra a megyében, többet, mint az egész Dunántúlon. Az egyik hazai ingatlanközvetítő lánc helyi irodája szerint a hitelszigorítások miatt az alacsony önerővel rendelkezők elhalasztották a vásárlást.

A kereslet visszaesése miatt további áresésre lehet számítani, de az eladók nem szívesen engednek az árból. Nem javít az árszinten az sem, hogy sokan pénz szűkébe kerültek, míg mások az örökölt ingatlanoktól szabadulnának áron alul.

Az utóbbi hónapokban előtérbe került a készpénzes vásárlás, ilyen esetekben az eladók nagyobb hajlandóságot mutatnak az árengedményekre. A város környéki kertek és a 40 millió feletti ingatlanokra a nullával egyenlő a kereslet.

A 1,5 és az 1+2 fél szobás lakások iránt mutatkozik némi érdeklődés, egy 54 négyzetméteres panellakás 8 millió forintba kerül. A garzonlakások ezzel szemben még az egyetemek közelében is sokkal nehezebbé vált.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57