Lakásfelújítás alkalmi áron: kipattant a nagy ötlet!

Pénzcentrum
2008. december 4. 11:30

Minden rosszban van valami jó, mondják a brit lakáspiaci szakértők. Az elmúlt hónapokban folyamatosan arról számoltunk be, hogy mennyivel csökkentek a lakásárak, nincs munkája az építőiparban dolgozóknak és visszaesett a forgalma az építőanyagokat forgalmazó kereskedéseknek. Ezekből következik, hogy keresve sem találhatnánk alkalmasabb időpontot egy lakásfelújításra!

A lakásárak csökkenése annyira visszavetette az építési kedvet, hogy az építőipari vállalkozások versengenek egy-egy megbízásért. A visszaesés az építőanyagokat forgalmazó kereskedéseknek sem kedvezett, akik a szokásos év végi akciókon felül további engedményekkel várják a vásárlókat.

A régóta halogatott felújítási munkálatok ilyen feltételek mellett hirtelen aktuálissá váltak, a kedvező árak és az alacsonyabb munkadíjaknak köszönhetően nincs mire várni. Az országban egyre több család szenved a lakásárak csökkenése miatt, ezért nem könnyű őket meggyőzni, hogy egy olyan ingatlanra költsenek, amely folyamatosan veszít az értékéből.

A statisztikák szerint az emberek 12 %-kal kevesebbet költöttek felújításra, mint egy évvel ezelőtt, de sokan egyetértenek abban, hogy most érdemes hozzálátni a munkálatokhoz. A tulajdonosok versenyeztetik a vállalkozókat és magasabb minőségre is kedvezőbb árajánlatot harcolhatnak ki, ha elég rámenősek.

A számítások szerint a felújítási munkálatokon 10 % feletti megtakarítás érhető el. Aki a minőségre törekszik és nem szeretne a munkadíjon spórolni, az is nyerhet az alacsonyabb anyagárakon. Egyesek arra számítanak, hogy az árak tovább csökkennek és jövőre még olcsóbban lehet majd megvalósítani a munkálatokat.

A felújítással szinten tartható az ingatlan értéke, míg a szomszédos lakások és házak veszítenek belőle. De ez elsősorban a fűtéskorszerűsítésre, a nyílászáró cserére, a tető megerősítésére, vagy cseréjére és a szigetelési és javítási munkálatokra vonatkozik. Aki medencéről és egyedi dolgozószobáról álmodik, annak csalódnia kell majd az eladás során.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A munkálatok előtt érdemes szakértő tanácsát kérni, illetve a munkálatokhoz számos praktikus ötletet meríthetünk a magazinokból. Kiemelten kezeljük az energiatakarékos megoldásokat és a nagy szakértelmet igénylő feladatokhoz válasszunk megfelelő munkaerőt.

A szakértők szerint leginkább azoknak érdemes felújítani az otthonát, akik még évekig biztosan nem tervezik az eladást. Érdemes a kezdetektől jó minőségű anyagokat használni, ez az évek során meg fog térülni. Az előrejelzések szerint belátható időn belül nem valószínű még egy olyan mértékű áremelkedés, mint ami az elmúlt években zajlott le a szigetországban.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 25. 19:20
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem