11 °C Budapest

Hogy látják az ingatlanközvetítők a mostani helyzetet?

Pénzcentrum
2008. október 27. 08:30

Az elmúlt hetekben nőtt a készpénzes vásárlók aránya, és azoké is, akik siettetni szeretnék a devizahitel-szerződések elindítását - írja a Világgazdaság.

A lap megkérdezett néhány hazai ingatlanközvetítőt és ingatlanfejlesztőt a kereslet-kínálat alakulásáról, illetve a piac állapotáról. Ez alapján 5-10-ről 25-30 százalékra emelkedett a készpénzért vásárlók aránya, akik zöme a részvénypiacról érkezett, és azt reméli, hogy középtávon emelkedni fog a hazai alulértékelt ingatlanok ára.

Az Otthon Centrum is úgy látja, hogy egyre több a spekuláns vásárló, akik igyekeznek kihasználni a sok eladatlan lakás miatti nyomott árakat. Véleményük szerint azonban még az ilyen típusú vevők megjelenése sem képes ellensúlyozni az elmúlt hónapok visszaesését.

A Duna House-nál változatlan forgalomról adtak számot, megjelentek azonban a sürgős lakáseladásra vágyó tulajdonosok, valamint a készpénzüket ingatlanba fektető vevők is.

A Re/Max hitelcentrum vezetője szerint a vevők többsége foglaló helyett előleget szeretne fizetni, hogy az ügylettől való elállás esetén ne veszítsék el pénzüket, ilyenkor azonban általában 2 héten belül dönteniük kell.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A fejlesztők közül a Cordia pozitívan áll helyzethez, ők ugyanis számos bankkal kapcsolatban állnak, akik úgymond devizát tettek félre a Cordia-projektek vevőfinanszírozására.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?