Külföldiek vásárolják az ingatlanokat az Egyesült Államokban

Pénzcentrum
2008. szeptember 9. 12:57

A nemzetközi ingatlanvásárlások számának határozott növekedése egyre több társértékesítőnek jelent komoly üzletet - állítja az amerikai Nemzeti Ingatlanértékesítő Szövetség (NAR) felmérése a külföldiek ingatlan vásárlásainak mértékéről.

A legfrissebb felmérés szerint a külföldiek az Egyesült Államokban szinte mindenhol keresik az ingatlanokat. A NAR szerint 150.000 és 190.000 közé tehető a külföldiek által 2007 május és 2008 májusa között vásárolt lakóingatlanok száma. Bár minden államban megjelentek a külföldi vásárlók, de a legtöbben Florida, Kalifornia és Texas államokban vásároltak ingatlant. Népszerűek Arizona, New York, Washington és Nevada államok is.

"A hivatalos felmérés eredményével már régen tisztában vagyunk, az Egyesült Államok ingatlaniparában a határok nem játszanak szerepet" - nyilatkozta a Richard F. Gaylord, a NAR elnöke, a kaliforniai RE/MAX ES brókere.

A tipikus külföldi vevő 297.400 dollár (50,2 millió forint) értékű családi nyaralót vásárol. Tízből négyen készpénzzel fizet, míg a hazai vásárlóknál ez az arány, csak hét százalék. A NAR kutatásai szerint a külföldi tulajdonosok átlagosan 2,6 hónapot töltenek évente amerikai ingatlanjukban. A külföldi valuták árfolyama segített abban, hogy az amerikai ingatlanok egyre kapósabbá váljanak a nemzetközi vásárlók számára. Az euró például két év alatt 24 százalékot erősödött az amerikai dollárral szemben.

"Sok külföldi vevőben tudatosult, hogy az ingatlan kitűnő befektetés, most nagy a választék a piacon, alacsony az érdeklődés és puhább a dollár. Ez elehtővé teszi, hogy részesüljenek az amerikai álomból." - mondta Gaylord.

A külföldi vevők különböznek a hazai vásárlóktól. A külföldiek általában drágább ingatlanokat keresnek, mint a tipikus hazai vevő, a különbség eléri a 36 százalékot.Tény, hogy a külföldiek 14 százaléka 750.000 dollárnál többet költött ingatlanára. Ráadásul az öröklakások és teljes háztömbök is jobban érdeklik őket, mint a hazai vásárlókat.

A külföldi vásárlók 85 százaléka Észak-Amerikából, Európából és Ázsiából érkezik. A hat legtöbb amerikai ingatlant vásárló nemzet sorrendben: Kanada, Egyesült Királyság, Mexikó, Kína, India és Németország. Az első helyet idén vette át Kanad, megelőzve Mexikót, vásárlásiak 11 százalékról 23,5 százalékra nőttek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

"Ez a felmérés megerősíti,amit tapasztalunk Floridában és más külföldieket vonzó régióban is" mondta Tony Macaluso, a NAR nemzetközi üzletekkel foglalkozó csoportjának vezetője. "Ez az eredmény is segít megértetni az értékesítőkkel, hogy a növekvő számű nemzetközi vevőkkel törődni kell.

Az értékesítők 26 százaléka működött együtt tavaly külföldi vevőkkel és ezek több, mint fele vásárolt ingatlant. A létre nem jött üzletek legfontosabb okai: a piaci bizonytalanság, a bevándorlási és az adózási törvények voltak.
"Ha a vízum szabályok enyhülnek a tengerentúli vásárlókkal szemben, valamint lehetővé teszik, hogy a külföldiek az Egyesült Államokban vonulhassanak vissza, akkor még többet tudnánk eladni - nyilatkozta Macaluso.

A külföldiekkel is foglalkozó értékesítők eredményeik 16 százalékát nemzetközi üzletekből nyerik. Nyolc százalékuk, teljes forgalmának több mint felét külföldieknek köszönheti.

A NAR 2008-as felmérése megközelítőleg 4000 külföldiekkel dolgozó ingatlanügynök megkérdezésével készült. A felmérés teljes anyaga elérhető: www.realtor.org/research/research/reportsintl.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?