24 °C Budapest

Külföldiek vásárolják az ingatlanokat az Egyesült Államokban

Pénzcentrum
2008. szeptember 9. 12:57

A nemzetközi ingatlanvásárlások számának határozott növekedése egyre több társértékesítőnek jelent komoly üzletet - állítja az amerikai Nemzeti Ingatlanértékesítő Szövetség (NAR) felmérése a külföldiek ingatlan vásárlásainak mértékéről.

A legfrissebb felmérés szerint a külföldiek az Egyesült Államokban szinte mindenhol keresik az ingatlanokat. A NAR szerint 150.000 és 190.000 közé tehető a külföldiek által 2007 május és 2008 májusa között vásárolt lakóingatlanok száma. Bár minden államban megjelentek a külföldi vásárlók, de a legtöbben Florida, Kalifornia és Texas államokban vásároltak ingatlant. Népszerűek Arizona, New York, Washington és Nevada államok is.

"A hivatalos felmérés eredményével már régen tisztában vagyunk, az Egyesült Államok ingatlaniparában a határok nem játszanak szerepet" - nyilatkozta a Richard F. Gaylord, a NAR elnöke, a kaliforniai RE/MAX ES brókere.

A tipikus külföldi vevő 297.400 dollár (50,2 millió forint) értékű családi nyaralót vásárol. Tízből négyen készpénzzel fizet, míg a hazai vásárlóknál ez az arány, csak hét százalék. A NAR kutatásai szerint a külföldi tulajdonosok átlagosan 2,6 hónapot töltenek évente amerikai ingatlanjukban. A külföldi valuták árfolyama segített abban, hogy az amerikai ingatlanok egyre kapósabbá váljanak a nemzetközi vásárlók számára. Az euró például két év alatt 24 százalékot erősödött az amerikai dollárral szemben.

"Sok külföldi vevőben tudatosult, hogy az ingatlan kitűnő befektetés, most nagy a választék a piacon, alacsony az érdeklődés és puhább a dollár. Ez elehtővé teszi, hogy részesüljenek az amerikai álomból." - mondta Gaylord.

A külföldi vevők különböznek a hazai vásárlóktól. A külföldiek általában drágább ingatlanokat keresnek, mint a tipikus hazai vevő, a különbség eléri a 36 százalékot.Tény, hogy a külföldiek 14 százaléka 750.000 dollárnál többet költött ingatlanára. Ráadásul az öröklakások és teljes háztömbök is jobban érdeklik őket, mint a hazai vásárlókat.

A külföldi vásárlók 85 százaléka Észak-Amerikából, Európából és Ázsiából érkezik. A hat legtöbb amerikai ingatlant vásárló nemzet sorrendben: Kanada, Egyesült Királyság, Mexikó, Kína, India és Németország. Az első helyet idén vette át Kanad, megelőzve Mexikót, vásárlásiak 11 százalékról 23,5 százalékra nőttek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

"Ez a felmérés megerősíti,amit tapasztalunk Floridában és más külföldieket vonzó régióban is" mondta Tony Macaluso, a NAR nemzetközi üzletekkel foglalkozó csoportjának vezetője. "Ez az eredmény is segít megértetni az értékesítőkkel, hogy a növekvő számű nemzetközi vevőkkel törődni kell.

Az értékesítők 26 százaléka működött együtt tavaly külföldi vevőkkel és ezek több, mint fele vásárolt ingatlant. A létre nem jött üzletek legfontosabb okai: a piaci bizonytalanság, a bevándorlási és az adózási törvények voltak.
"Ha a vízum szabályok enyhülnek a tengerentúli vásárlókkal szemben, valamint lehetővé teszik, hogy a külföldiek az Egyesült Államokban vonulhassanak vissza, akkor még többet tudnánk eladni - nyilatkozta Macaluso.

A külföldiekkel is foglalkozó értékesítők eredményeik 16 százalékát nemzetközi üzletekből nyerik. Nyolc százalékuk, teljes forgalmának több mint felét külföldieknek köszönheti.

A NAR 2008-as felmérése megközelítőleg 4000 külföldiekkel dolgozó ingatlanügynök megkérdezésével készült. A felmérés teljes anyaga elérhető: www.realtor.org/research/research/reportsintl.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem