11 °C Budapest

Ahol sikk sétálni: a világ Váci utcái

Pénzcentrum
2008. augusztus 25. 13:00

Nem Budapest az egyetlen olyan város, amelynek van elegáns, ámde drága sétálóutcája, ahol sikk vásárolni, s ahol a divatőrültek beszerezhetik legújabb kollekcióikat. A Fortune magazin összeállításából bárki megtudhatja, külföldi útjai során mely utcákat érdemes meglátogatnia!


Forrás: Fortune
A földrengések által fenyegetett New York városában a legsikkesebb a Fifth Avenue, ahol rekordokat döntöget az üzletek bérleti ára, négyzetméterenként a 2 519 918 forintot is elérheti. Egyre gyakrabban előfordul azonban, hogy az üzlettulajdonosok inkább hatalmas és igen reklámtáblának tekinthetk üzleteiket, mintsem boltnak, igaz, ezen a helyzeten az európai turisták számának növekedése valamelyest segíthet.

A sorban London következik, ahol a legsikkesebb hely a Bond Street. A bérleti árak 1 444 757 forintnál járnak


Forrás: Fortune
négyzetméterenként. A Bond Street érdekessége, hogy tulajdonképpen két különböző utcáról van szó, a New Bondról és az Old Bondról. A londoniak számára már a 18. század óta ez az utca jelenti a divat központját, s ez nem lankadt az idők során, hiszen 4 év alatt 50 százalékkal emelkedett meg az üzletbérletek száma.

Párizs, a fények fővárosa, s már önmagában a divat központja, mégis kiemelhető egy utca, amely kitűnik a többi közül, ez pedig az Avenue Montaigne, melynek páros számú oldala a figyelemre méltó, kezdve a 10-es szám alatt található Prada-val, egészen a 60-as szám alatt elhelyezkedő Gucci-ig. Itt egy üzlethelyiség


Forrás: Fortune
bérlése négyzetméterenként 1 108 766 forintot kóstál. Turisztikai szempontból persze nem szabad megfeledkezni a Champs-Élysées-ről sem, ahol ugyan magasabbak a bérleti díjak, azonban az Avenue Montaigne divat szempontjából a krém krémje.

Moszkvában igencsak érdekes a Tverskaya utca, ahol a luxuscikkek piacát sokáig két rivális, a GUM és a TSUM uralta, mára azonban számos külföldi presztízs-márka megtalálható itt, így például az Escada, vagy az olasz Vicini. A bérleti díj az orosz főváros eme utcájában négyzetméterenként 839 973 forintot tesz ki.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?