Ellenőrzik a gázártámogatást igénylőket!

Pénzcentrum
2008. június 16. 08:30

Június végén-július elején várhatóan ellenőrzéseket tart a Magyar Államkincstár a hozzá beérkezett gázártámogatási kérelmek ügyében. Ez több tízezer kérelmező szúrópróbaszerű ellenőrzését jelenti, hogy valóban jogosan igényelnek-e támogatást - írja a Világgazdaság.

Idén már több mint 1,8 millió kérelem érkezett a MÁK-hoz energiafelhasználási támogatás iránt. Az EU-ban 5 százalékos vizsgálati arány tekinthető normának a vizsgálatok terén, azonban itthon a kérelmezők 8-9 százalékát ellenőrizhetik.

600 ezer kérelemet már most visszaküldött a hatóság, hiányos adatközlés (pl. hiányzó aláírás, vagy adóazonosító jel) miatt. Utóbbi azért szükséges, mert ennek segítségével kéri ki a MÁK az APEH-től az igénylő személyi jövedelemadó-bevallási adatait.

Akik jogosulatlanul vették fel a támogatást, az alapkamat kétszeresével megemelve kötelesek visszafizetni azt. Amennyiben pedig nem hajlandó az kérelmező együttműködni a MÁK-kal adatszolgáltatás vagy megjelenés terén, akár 500 ezer forintos eljárási bírságra is számíthat.

Valamelyest szigorodott az igénylés feltétele is. A támogatott maximális mennyiség 3 ezer helyett 2 ezer köbméter, és a támogatás mértéke is csökkent.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm