16 °C Budapest

Mire jó az ingatlan-adatbázis? Orosz fejlesztés a korrupció ellen!

Pénzcentrum
2008. június 9. 15:00

Az orosz korrupció világszerte híres, a kormány próbál is erőfeszítéseket tenni a visszafogására, megszüntetésére több, kevesebb sikerrel. A legújabb tervek szerint egy speciális elektronikus ingatlan-adatbázist vezetnének be, aminek köszönhetően sokkal könnyebben átlátható lenne, hogy kinek mi van a tulajdonában...

Dmitry Medvedev orosz elnök nyilatkozata szerint az egyik legfontosabb célja az, hogy csökkentse a korrupciót, ezzel biztosítva a stabil és magas szintű gazdasági növekedést. A külföldi befektetők ugyanis az esetek legnagyobb részében a burjánzó korrupciót nevezik meg Oroszország legnagyobb problémájaként.

Már van több ilyen adatbázis is, amikben szerepelnek a tulajdoni viszonyok, de szó van ennek a korszerűsítéséről, hogy minél könnyebb legyen használni, és össze lehessen hangolni a különböző ügynökségek és minisztériumok által nyilvántartott adatokat.

A korrupció az oroszok mindennapi életének része, a kisebb megvesztegetésektől a közlekedési rendőrnek, a hivatali emberek megvásárlásáig szinte minden elképzelhető, sőt, sokszor szinte kötelező is ha valaki boldogulni akar.

Szakértők szerint az elektronikus adatbázis nagyon fontos, mivel sokkal átláthatóbbá válik, hogy az emberek, köztük a korrupt hivatalnokok is, tulajdonában milyen ingatlanok vannak és hajszálpontosan megmutatja a legkisebb eltéréseket is a legális jövedelem és az ebből szerzett ingatlanok, illetve az illegálisan szerzett vagyon között.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Már korábban is voltak intézkedések a korrupció megfékezésére, bár ezek átütő sikert nem eredményeztek, viszont a megvesztegetések száma valamivel csökkent, miközben a gazdasági növekedés egyre nagyobb mértékű.

A 2007-es korrupcióra irányuló globális felmérés szerint Oroszország a 143. helyen végzett Indonéziával, Gambiával és Togóval egyetemben, így sok tennivaló vár még az orosz kormányra, ha szeretnék elérni, hogy a külföldi befektetőket ne riassza el a korrupció maga szintje...

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?