Botrányos számlázás! Egekbe szökő rezsi a briteknél!

Pénzcentrum
2008. június 3. 09:30

Rossz villany vagy gázszámla? Ki ne találkozott volna már ezzel! Egy-egy félreértés még nem a világ vége, de amikor havonta átlagosan háromból egy háztartás rossz gáz vagy villanyszámlát kap, ott már valami baj van a nagy-britanniai szolgáltatókkal...

Az uSwitch felmérése szerint az energiafogyasztók számlái közül mindössze 26 százalék az, ami teljes mértékben, mindenben megfelel a valóságnak, miközben 10-ből négynek átlagosan kevesebbet számláztak, 4 fogyasztóból egy pedig többet kellene fizessen a szolgáltatónak a számla összeg szerint.

Átlagosan az ügyfelek 137 fonttal (41 785 forint) tartoznak, 10-ből 1 pedig még ennél is több pénzzel, 201 - 500 font (61 305 - 152 500 forint) között. A felmérés arra is rávilágított, hogy a brit háztartások több mint felénél gyakran előfordul, hogy túlszámláznak, magasabb költségeket róva ezzel a háztartásokra az adott hónapban.

A szóvivő szerint ez nem meglepő, ez az elmúlt néhány évben már így zajlik. A számlázás ugyanis jelentős mértékben függ a leolvasott vagy bejelentett óraállásoktól, ez alapján becslik a havi számla összegét. De ha a szolgáltató munkatársai nem tudják leolvasni az órát, az eltérést eredményezhet a kiszámlázott összeg és a tényleges fogyasztás között.

Emellett azonban probléma az is, hogy a mérőórák hitelességét bizonyos időközönként ellenőrizni kellene, adott idő után pedig lecserélni, ami megint komoly feladatot ró a szolgáltatókra. A nagy költségek miatt a kormány is kétkedve áll a helyzethez, a megfelelő órák beszerelése ugyanis jelentős kiadást jelentene. A szolgáltatók szerint azonban állami támogatás nélkül ezt nem lehet megvalósítani.

Gyász: elhunyt Pál Mihály

Nyolcvanhat éves korában szerdán elhunyt Pál Mihály Munkácsy-díjas szobrászművész - közölte a család csütörtökön.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35