15 °C Budapest

Gázár-támogatást szeretnél? Még most kell lépni...

Pénzcentrum
2007. december 5. 14:14

Lassan közeledik a kérelmek beadási határideje azon lakossági fogyasztók részére, akik a teljes 2008-as évre szeretnének szociális gázártámogatásban részesülni. A Fővárosi Gázművek Zrt. lehetőségeihez mérten segítséget szeretne nyújtani Ügyfeleinek a kérelmekkel kapcsolatos tájékozódásban, ezért összefoglaljuk a 2008. évi gázártámogatással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

A 289/2007.(X.31.) Kormány rendelet értelmében módosult a lakossági gázfogyasztás szociális támogatásának igénybevétele. Az idei évre vonatkozó jogosultság december 31-én lejár, így a támogatási kérelmet újra el kell juttatni a Magyar Államkincstár (MÁK) illetékes regionális igazgatóságához, akkor is, ha a fogyasztónak 2007-re megítélték a gázártámogatást.

A Magyar Államkincstár azoknak, akik 2007-ben már kapták gázártámogatást, november 20-ig postai úton eljuttatta a 2008. évre vonatkozó igénylőlapot. Amennyiben a gázfogyasztó nem kapta meg a támogatáshoz szükséges igénylőlapot, letöltheti a Magyar Államkincstár (www.allamkincstar.gov.hu) és a Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapjáról (www.szmm.gov.hu) illetve személyesen átveheti a Kincstár ügyfélszolgálati irodáiban.

A kitöltött igénylőlapot a MÁK Területi Igazgatóságára kell visszaküldeniük az alábbi kötelezően csatolandó mellékletekkel együtt:
- a legutóbbi gázszámla másolata,
- a közös mérővel rendelkező társasházi lakásban lakóknak a közös képviselő nyilatkozata és a legutóbb kézhez kapott gázszámla másolata,
- új fogyasztási hely esetén a gázszolgáltató társasággal kötött szerződés másolata.

Az igénylőlap 4. pontjának kitöltéséhez szükséges, gázszolgáltatásra vonatkozó adatok mindegyike megtalálható a gázfogyasztásról kapott számlán, felsorolásuk - és további segítség - megtalálható társaságunk honlapján: www.fogaz.hu, illetve további tájékoztatás elérhető a Társaság telefonos ügyfélszolgálati rendszerében is.

A gyors és zökkenőmentes elbírálás feltétele az adatok pontos megadása!

Fontos tudni, hogy a 2008-as támogatás 2008. január 1-jétől érvényesíthető, azonban nem visszamenőlegesen. Így tehát 2008 egész évére csak azok kapnak támogatást, akik még az idén beadják - a szükséges mellékletekkel együtt - a Magyar Államkincstárhoz az igénylést. Minden más esetben - hibátlan igénylés esetén - az igénylést követő hónap 1-jétől kap az igénylő támogatást.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A gázártámogatásra kizárólag a fogyasztó jogosult, ezért kérjük, hogy az nyújtson be igénylést, akinek a nevén szerepel a gázmérő. Mivel a támogatás odaítélése a háztartásban élők egy fogyasztási helyre eső jövedelmétől függ ezért mindegy, hogy a háztartás tagjai közül kinek a nevén szerepel a gázmérő.

A szociális támogatásra beadott igénylések elbírálásával, illetve az esetleges hiánypótlással kapcsolatban kizárólag a Magyar Államkincstár területileg illetékes igazgatósága tud felvilágosítást adni, illetve tájékoztatás kérhető a gaz@allamkincstar.gov.hu e-mail címen is.

Minden gázszolgáltató, így Társaságunk is a Magyar Államkincstártól heti gyakorisággal kapja meg a határozatokat, a támogatás a MÁK határozatában megállapított kezdő dátumtól automatikusan kerül érvényesítésre a számlákban.
A gázszolgáltató kizárólag a Magyar Államkincstártól kapott adatok alapján érvényesíti a támogatást, ezzel kapcsolatban semmilyen döntési joga nincs!

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm