3 °C Budapest

Gázár-támogatást szeretnél? Még most kell lépni...

Pénzcentrum
2007. december 5. 14:14

Lassan közeledik a kérelmek beadási határideje azon lakossági fogyasztók részére, akik a teljes 2008-as évre szeretnének szociális gázártámogatásban részesülni. A Fővárosi Gázművek Zrt. lehetőségeihez mérten segítséget szeretne nyújtani Ügyfeleinek a kérelmekkel kapcsolatos tájékozódásban, ezért összefoglaljuk a 2008. évi gázártámogatással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

A 289/2007.(X.31.) Kormány rendelet értelmében módosult a lakossági gázfogyasztás szociális támogatásának igénybevétele. Az idei évre vonatkozó jogosultság december 31-én lejár, így a támogatási kérelmet újra el kell juttatni a Magyar Államkincstár (MÁK) illetékes regionális igazgatóságához, akkor is, ha a fogyasztónak 2007-re megítélték a gázártámogatást.

A Magyar Államkincstár azoknak, akik 2007-ben már kapták gázártámogatást, november 20-ig postai úton eljuttatta a 2008. évre vonatkozó igénylőlapot. Amennyiben a gázfogyasztó nem kapta meg a támogatáshoz szükséges igénylőlapot, letöltheti a Magyar Államkincstár (www.allamkincstar.gov.hu) és a Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapjáról (www.szmm.gov.hu) illetve személyesen átveheti a Kincstár ügyfélszolgálati irodáiban.

A kitöltött igénylőlapot a MÁK Területi Igazgatóságára kell visszaküldeniük az alábbi kötelezően csatolandó mellékletekkel együtt:
- a legutóbbi gázszámla másolata,
- a közös mérővel rendelkező társasházi lakásban lakóknak a közös képviselő nyilatkozata és a legutóbb kézhez kapott gázszámla másolata,
- új fogyasztási hely esetén a gázszolgáltató társasággal kötött szerződés másolata.

Az igénylőlap 4. pontjának kitöltéséhez szükséges, gázszolgáltatásra vonatkozó adatok mindegyike megtalálható a gázfogyasztásról kapott számlán, felsorolásuk - és további segítség - megtalálható társaságunk honlapján: www.fogaz.hu, illetve további tájékoztatás elérhető a Társaság telefonos ügyfélszolgálati rendszerében is.

A gyors és zökkenőmentes elbírálás feltétele az adatok pontos megadása!

Fontos tudni, hogy a 2008-as támogatás 2008. január 1-jétől érvényesíthető, azonban nem visszamenőlegesen. Így tehát 2008 egész évére csak azok kapnak támogatást, akik még az idén beadják - a szükséges mellékletekkel együtt - a Magyar Államkincstárhoz az igénylést. Minden más esetben - hibátlan igénylés esetén - az igénylést követő hónap 1-jétől kap az igénylő támogatást.

A gázártámogatásra kizárólag a fogyasztó jogosult, ezért kérjük, hogy az nyújtson be igénylést, akinek a nevén szerepel a gázmérő. Mivel a támogatás odaítélése a háztartásban élők egy fogyasztási helyre eső jövedelmétől függ ezért mindegy, hogy a háztartás tagjai közül kinek a nevén szerepel a gázmérő.

A szociális támogatásra beadott igénylések elbírálásával, illetve az esetleges hiánypótlással kapcsolatban kizárólag a Magyar Államkincstár területileg illetékes igazgatósága tud felvilágosítást adni, illetve tájékoztatás kérhető a gaz@allamkincstar.gov.hu e-mail címen is.

Minden gázszolgáltató, így Társaságunk is a Magyar Államkincstártól heti gyakorisággal kapja meg a határozatokat, a támogatás a MÁK határozatában megállapított kezdő dátumtól automatikusan kerül érvényesítésre a számlákban.
A gázszolgáltató kizárólag a Magyar Államkincstártól kapott adatok alapján érvényesíti a támogatást, ezzel kapcsolatban semmilyen döntési joga nincs!

NEKED AJÁNLJUK
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?