22 °C Budapest

Nem javul az ingatlanpiaci helyzet: "Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!"

Pénzcentrum
2008. február 21. 13:00

A tavaly kezdődött amerikai hitelezési problémák, és a jelzálogpiac romlása miatt nyílván sokan kíváncsiak arra, hogy vajon mire lehet számítani az ingatlanpiacon 2008-ban. Az Ernst & Young szakértői szerint a kialakult helyzet speciális, mivel néhány szegmens erős maradt, néhány viszont komoly visszaeséseket produkált. Minden valószínűség szerint ez 2008-ban sem fog javulni, ugyanis a megfelelő finanszírozás hiánya, illetve az amerikai recesszió kísértete ott lebeg az ingatlanpiac felett, és nem engedi visszaállni a rendes kerékvágásba...

A most kiadott ingatlanpiaci előrejelzés megmutatja a 2008-as év kulcsfontosságú folyamatait az ingatlanpiacon, és azt is, hogy ezek hogyan fogják befolyásolni a jelenleg sem túl rózsás helyzetet a fejlesztések, a befektetések, és a finanszírozás terén.

Számos amerikai befektető a külföldiekkel együtt minden valószínűség szerint egyre inkább a kereskedelmi ingatlanok felé fordul 2008-ban. A kutatás szerint a hitelválságnak csak alig észrevehető hatása volt az infrastruktúrára, ami miatt megtöbbszöröződhet az erre a területre történő befektetések száma is a stabil megtérülések miatt.

A lakáspiac esetén viszont még több problémára számíthatnak az érintettek mind Amerikában, mind külföldön. Habár senki nem tudja pontosan felmérni és megmondani, hogy milyen nagy a probléma a lakás- és jelzálogpiacon, a fizetésképtelenség, és az árverések nagy száma tovább fog emelkedni 2008-ban.

Miközben a lakásépítők, és fejlesztők szintén szenvedni fognak 2008-ban a piac katasztrofális helyzete miatt, a befektetők valószínűleg visszatartják majd a pénzüket a bizonytalan üzletektől, remélve, hogy idővel javulásnak indul a lakásértékesítés szintje. Az alacsony kamatok, illetve a középtávú hitelekre vonatkozó könnyítések ellenére a vidéki ingatlanok megvásárlása ugyanis még mindig megfizethetőbb, ezzel tovább csökkentve a városi ingatlanok iránti kereslet emelkedését.

A külföldi kormányok által eszközölt befektetések egyre emelkednek, és ha a trend tovább folytatódik, még meg is haladhatják a magántőkéből finanszírozott befektetéseket. A különböző kormányzati befektetések leginkább a luxusingatlanok piacán érződnek New Yorkban, és San Franciscoban.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A magántulajdonú tőkebefektetések terjeszkedése a világ más területein folyamatosan emelkedik, az intézményi befektetők, és a nagyobb ingatlanosok nemzetközi cégekhez csatlakozhatnak az alacsonyabb kockázat miatt. De egy biztos, árgus szemekkel figyelik, és kerülik el a problémás ingatlanvásárlásokat.

Ugyan senki nem tud pontos előrejelzésekkel szolgálni, a most látható folyamatok arra utalnak, hogy ha nem is 2008-ban, de a magántőke ingatlanéhsége és a külföldi kormányok befektetései kombinálva a globális ingatlanpiac fejlődésével segíthet kikászálódni az amerikai piacnak a hatalmasnak tűnő gödörből...

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 12. vasárnap
Pongrác
19. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem