13 °C Budapest

Homokos tengerpart, egész évben napsütés: miért ne Jamaica?

Pénzcentrum
2008. január 31. 16:00

Bár a brit arisztokrácia már évek óta vásárol ingatlanokat, főként 19. században épült uradalmi házakkal rendelkező ültetvényeket a Karib-szigeteken, az átlag európai számára a francia Riviéránál jóval kedvezőbb árak ellenére sem jelentenek egyelőre célpontot a térség szigetei.

Az árak pedig valóban kedvezőek, "néhány millió fontért" már 3-5 hektáros ültetvényekkel együtt vásárolhatóak meg a patinás épületek, melyek méretüknél fogva nagy vendégsereg fogadására alkalmasak. Barbadoson például 2-3 millió fontért már 5 hálószobás kúriát lehet vásárolni.

Persze annak, aki Jamaica egy eldugottabb szegletében szeretne ingatlanhoz jutni, már mélyebben a zsebébe kell nyúlnia. Egy hat hektáros birtokért akár 15 millió fontot is elkérhetnek, a fenntartási költség pedig 50 ezer fontra (17 millió forintra) rúg évente. Ez egyben azt is jelenti, hogy egy ilyen villa tulajdonosa az egyévi költségből Budapesten már kisebb lakást vehetne.

Forrás: http://www.telegraph.co.uk/

A legtehetősebbek által elérhető szegmensben az árak valóban dinamikusan növekednek, köszönhetően az állandó kínálatnak és a meglévő állomány szűkösségének. Így ezek a régi ültetvények nemcsak, hogy kiváló búvóhelyet jelentenek, a világtól való elzártság miatt, de jó befektetési lehetőségnek is számítanak.

Persze a villák árnyékában egyre sűrűben emelkednek olyan tengerparti fejlesztések, melyek az átlag európai befektető számára is jó megoldást kínálhatnak, főként alacsony áraiknak köszönhetően. A kormányzati politika is a még felfedezetlen részek forgalmának felélénkítését célozza. Ezt híven tükrözi a még építés alatt álló reptér, amely Jamaicán belül teremti majd meg a gyorsabb elérés lehetőségét.


 

Forrás: www.telegraph.co.uk

Az egyre olcsóbbá váló utazáson és a természeti szépségen kívül csábító erőként hathat a kedvező adókörnyezet, amely a legtöbb szigeten a befektetőket övezi, illetve az, hogy itt valóban elterjedt az angol nyelv ismerete, így nyelvi gátjai nincsenek az üzletkötésnek. Lássuk tehát, melyek a különböző szigetek legvonzóbb tulajdonságai!

Jamaica

A többi szigethez képest az új fejlesztések esetében jellemző árak még mindig 40 százalékkal alacsonyabbak, az elmúlt hónapokban tapasztalható dinamikus növekedés ellenére. A kormány emellett valóban adózási kedvezményeket ad azon ingatlanok esetében, melyeket jamaicai bejegyzésű cégek vásárolnak meg.

Barbados

A kristálytiszta víz és a természet szépsége mellett Barbadost a kultúra és a sziget keleti részének érintetlensége teszi vonzóvá. A legtöbb fejlesztés a nyugati parton található, itt fekszik a sziget fővárosa, a XVIII. században épült Bridgetown is. A leghíresebb tengerparti üdülőhely a St. James-i Sandy Lane.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

St Lucia

A sziget, amelyet európai ültetvényesek népesítettek be, 150 kilométerre található Barbadostól. A hagyományokat azonban ez esetben modern kulturális események színesítik, ilyen például a jazz fesztivál.

Forrás: www.destination360.com


St Barts

A sziget fényűzéséről híres, fehér homokos tengerpartjaival, ínyenceknek szánt konyhájával és luxusvásárlóival együtt. A legtöbb ideérkező ingatlan-befektető amerikai, de egyre gyakrabban találkozhatunk európaiakkal is, akik még csak most kezdik felfedezni a sziget varázsát.

Turks és Caicos

A szigetcsoportból csupán nyolc szigeten nem lakatlan, melyek tökéletes klímájukról és környezettudatos kormányzatukról híresek. A szigeteken vásárlóknak ingatlanadóval és egyéb más ingatlanból származó jövedelemre kivetett közteherrel sem kell számolniuk.

Grenada

A karibi térség legfrissebb üdvöskéje, legforróbb . Grenada állam három szigetből áll, melyek a térség egyik leginkább érintetlen részét alkotják. Ez jelenti a szigetcsoport legnagyobb vonzerejét.

Forrás: picasaweb.google.com


St Kitts

St Kitts Grenadához hasonlóan jelentős forgalombővülést tudhat maga mögött, amely főként a fiatalabb korosztály számára is elérhető ingatlanoknak köszönhető. A sziget esetében emellett vonzó tényezőt jelent a jól képzett munkaerős és a külföldi működő tőkének nyújtott 15 éves adókedvezmény.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm