5 °C Budapest

Furcsa ingatlanok tízmilliókért: kastély vagy szálloda?

Pénzcentrum
2007. október 24. 11:19

Kastélyt venne, vagy inkább luxusszállodára lenne szüksége? Mit szólna egy bejáratott céghez, ingatlannal? Az ügynökségek adatbázisában mindenre találunk példát. Bónusz: megmondjuk, melyik Magyarország legolcsóbb és legdrágább eladásra kínált ingatlana - írja az Index.

Az internetes adatbázisokat végigböngészve sok különlegességet találunk. Nemcsak lakóingatlanokat, lakásokat árulnak, komlett szállodákat, lovardákat, bejáratott éttermeket is megvételre kínálnak tulajdonosaik. De előtte nézzük, melyik az ország legolcsóbb és legdrágább ingatlana október közepén.

Budapesten a XIII. kerületben, a Béke úton található egy 18 négyzetméteres szuterén 4,1 millió forintért. A lakás állapota olyan, hogy akár be is lehet költözni. Ez a legolcsóbb fővárosi lakás a Duna House szerint. Vidéken viszont van egy lajosmizsei tanya 1,3 millióért, de ennek szinte csak az alapjai vannak meg, a vevőnek még sokat kell dolgoznia rajta beköltözés előtt. Van még egy Tass melletti nyaraló is, amely beköltözhető 2,2 millió forintért.

A legdrágább fővárosi ingatlan egy zugligeti, 670 négyzetméteres luxus családi ház 620 millió forintért. A pénzért hét szobát, uszodát, liftet, teljesen berendezett, gépesített konyhát kaphatunk. Vidéken a legdrágábban árult ingatlan egy négycsillagos wellnesshotel 7,8 milliárdért. A szálloda a Balaton északi partján található, 27 628 négyzetméteres, 180 szobás. Saját strandja van, kültéri és beltéri élménymedencéi, sőt vitorláskikötője is.

Komplett szállodák

Nem ez az egyetlen szálloda, amelyet eladásra kínálnak az országban. Az Ingatlan.net adatbázisa szerint a Balaton környékén válogathatunk közöttük. Például Somogygesztiben is árulnak kastélyszállót 465 millió forintért. Az 1725 körül épített kastély eredetileg a Jankovics-Bésan család vidéki kúriája volt. Teljes körű felújítását követően 3 csillagos kastélyhotelként nyitotta meg kapuit 2002-ben.

Győrben egy 1994-ben nyílt, 3 csillagos szállodát adnának el 800 millió forintért. Tamásiban egy 4 csillagos kastélyszállót 2,8 milliárdért. A kastély 1772-ben épült, itt is vannak medencék, termálvizes fürdők. Budapest mellett, Csömörön 1,8 milliárdért adnak egy hét éve épült kastélyszállót.
Kastélyok

Kastélyokat nemcsak szállodaként adnak el, Csabrendeken például 68,9 millió forintért is vehetünk egyet, igaz, fel kell újítani. A kastély az 1800-as évek végén a Bajcsy-Zsilinszky család kezébe került, az államosítás után gazdasági iskolaként működött. Az épület 1993 óta üresen áll.

Félkész kastélyt is vehetünk a Szigetközben, egy 1200 négyzetméteres, négyszintes, negyvenszázalékos készültségben lévő épületet 65 millió forintért árulnak.


Bejáratott éttermek

A kastély mellett a másik sláger az étterem. Ezeknél általában nemcsak az épületet, hanem a berendezést, sőt néha a céget is eladják. Tehát ha nem akarunk a nulláról belevágni a vendéglátóiparba, a lehetőség adott. A XI. kerületben 443 négyzetméteres éttermet árulnak 280 millió forintért. De az egyik nagy bevásárló központban is megvehetünk egy teljes céget 100 millió forintért.

Ebben a kategóriában a legizgalmasabb egy 75 szobás hajóhotel, étteremmel, 250 millió forintért. Ez is Budapesten található, a XXI. kerületben.


Ingatlanok céggel

Kész cégeket is vásárolhatunk, a hozzájuk tartozó ingatlannal együtt. Budapesten például egy jól menő vaskereskedést adnak el, ingatlannal, személyzettel, bejáratott beszállítói és vevőkörrel és egy Audi A6 személyautóval. Mindezt 200 millió forintért.

Üdülőfalut is vásárolhatunk, Siófok mellett, kiszolgáló egységekkel, lovardával, mesterséges tóval. A 730 millió forintos árban benne van 30 ló és a hozzájuk tartozó szerszámok is. Külön is vehetünk lovardát, három istállóval, étteremmel és egy ötszobás panzióval, 599 millió forintért.

Ha igazi különlegességre vágyunk, az Unesco világörökségi listáján szereplő Hollókőn is vásárolhatunk vályogfalú parasztházat. A ház hagyományos palóc bútorokkal berendezett, városképi jelentőségű, védett építmény. Ára 28 millió forint. Akinek pedig még ez sem jó, vegyen fittnesstermet. A Teréz körúton, 762 négyzetméteren.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?