20 °C Budapest

Nem lesz jelentős lakossági gázáremelés januártól

Pénzcentrum
2007. október 4. 08:47

Nem valószínű, hogy jelentős lakossági gázáremelés következne be januártól - jelezte újságírók kérdésére tegnap egy sajtóeseményen Horváth J. Ferenc. A Magyar Energia Hivatal (MEH) elnöke megjegyezte: bár a számításaik még nem véglegesek, de egy 10%-os drágítás már "nagyon jelentős"-nek számítana. Egy tegnapi lapértesülés szerint 10%-os lesz majd a gázáremelés mértéke, melyet a fenti jelzéssel cáfolt az MEH vezetője.

Időközben a szociális alapú gázártámogatási rendszer esetleges átalakításáról továbbra sincsenek egyértelmű hírek: korábbi jelzések szerint maga a szabályrendszer változatlan maradna (jövedelem alapján támogatási kategóriák), de a jogosultak köre változna. Más jelentések szerint a kompenzációs rendszer átalakításával kapcsolatos előkészítő munka még el sem kezdődött az illetékes szociális minisztériumban.

2007.09.27 09:11
Idén már nem emelkedik a gáz fogyasztói ára

2007.09.24 07:15
Kétszer is drágul számunkra az orosz gáz januárig

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

2007.09.21 09:04
5-10%-os gázáremelés jöhet januártól - mi változik a támogatási rendszerben?

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?