10 °C Budapest

Még az idén nőhetnek az új lakások árai

Pénzcentrum
2007. szeptember 19. 13:27

2007. szeptember 21-én nyitja kapuit a 11. Budapesti Lakásvásár, mely a hazai ingatlanpiac egyik legfontosabb fórumává vált 5 évre visszanyúló története alatt. A megnyitó előtti sajtótájékoztatón az ingatlanpiac szereplői beszéltek a legfontosabb piaci, illetve lakáshitelezési trendekről.

A 11. Budapesti Lakásvásáron, melyet ismételten a Syma Csarnokban rendeznek meg, most körülbelül 200 kiállító várja majd az érdeklődőket péntek délutántól. Az elmúlt öt esztendőben a kiállítók száma megtöbbszöröződött, az első lakásvásárt mintegy 40 kiállítóval 200 négyzetméteres vásárterületen rendezték meg.

A sajtótájékoztatón az AL Holding vezérigazgatója, Illy Péter ízelítőt adott a cég legfrissebb tanulmányából, mely az új lakások piacon tapasztalható tendenciákról ad számot. Illy Péter véleménye szerint a piac túl van a mélyponton, és ismét növekedésnek indulhat az újonnan épített lakások száma, bár a 2005-ben jellemző csúcsértéket várhatóan már nem fogja elérni.

A szakember emellett elképzelhetőnek tartja, hogy még az idei évben sor kerül egy kisebb, jövőre pedig egy jelentősebb árkorrekcióra. Véleménye szerint hosszú távon tarthatatlan állapot, hogy az újlakások árai még az építési költségek növekedési ütemét sem követik. Az idei évre a becslések 4 százalékos árszínvonal-emelkedést prognosztizálnak, miközben az építő anyagok esetében az árak növekedése elérheti a 8-9 százalékot.

Valkó Dávid, az Otthon Centrum vezető elemzője a használt lakások piacán tapasztalható trendekről beszélt. Megtudhattuk, hogy tapasztalataik szerint a tavalyi évben prognosztizált kereslet-visszaesés az enyhe tél miatt csak az idei év második félévében következett be.

Továbbra is népszerűek a minél kisebb területen minél nagyobb szobaszámot adó lakások, vagyis az 1+2fél és 2+3fél szobás ingatlanok, a panelek esetében pedig a legkönnyebben a garzonokat lehet értékesíteni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A sajtótájékoztatón Gyuris Dániel, az FHB Jelzálogbank Zrt. vezérigazgatója az amerikai és a magyar jelzáloghitel-piac közötti különbségekről beszélt, leszögezve, hogy a válság semmiképpen sem gyűrűzhet be a hazai piacra, a bankok alacsony kitettségének, illetve a szigorú hitelezés politikának köszönhetően.

A 11. Budapest Lakásvásár pénteken reggel szakmai konferenciával kezdődik a gazdasági szerepekről és feladatokról. Szeptember 27-28-án pedig első alkalommal kerül megrendezésre a Real Estate Expo, mely közel 40 nemzetközi kiállítóval biztosít majd megfelelő szakmai fórumot az ingatlanpiac számára.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem