Nyakunkon maradnak a lakások?

Pénzcentrum
2007. augusztus 14. 14:00

Az elmúlt 3 évben nem csökkentek olyan nagymértékben a lakáseladások Nagy-Britanniában, mint júliusban. A vásárlók mind arra várnak, hogy normalizálódjon a lakáspiaci helyzet, mivel félnek a kamatok emelkedésétől.

Az első lakás vásárlók érdeklődése 2004 augusztus óta nem volt ilyen alacsony szinten, mint a múlt hónapban. Az eladatlan ingatlanok száma pedig folyamatosan növekszik az év eleje óta. A kereslet visszaesése ellenére a lakásárak viszont emelkednek.

Rengeteg potenciális vásárló halasztja el a vásárlást, és inkább bérli tovább jelenlegi lakását, mert attól tartanak, hogy a mostani 5,75 százalékos kamatszint 6 százalékra növekszik a közeljövőben, ami jelentős többletterheket jelentene a vásárlóknak.

A kereslet csökkenése és a lakásárak növekedése együttesen tovább ronthatja a piaci helyzetet. A brit kormány júniusban jelentette be, hogy váratlan ugrás volt tapasztalható az árak terén, az éves ingatlanár inflációja 12,1 százalékos rekordot ért el. A havi infláció pedig a májusi 0,7 százalékhoz képest, júniusban több mint kétszeresére nőtt, 1,6 százalékra.

A szakértők továbbra is pesszimistán szemlélik az ingatlanpiac jövőjét, ugyanis a kereslet csökkenése, és az árak szárnyalása mellett tovább rontja a helyzetet, hogy egyre több, egyelőre eladhatatlan lakás kerül a piacra.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 19:19
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm