27 °C Budapest

Ingatlant az Internetről - ne érd be akármivel!

Pénzcentrum
2007. július 18. 15:00

Mindenki, aki a megfelelő ingatlan után kutat, szeretne minél gyorsabban naprakész és egyszerűen elérhető információhoz jutni, nem csupán magáról az ingatlanról, de a környezetéről is. A területtel kapcsolatos friss adatok összegyűjtése azonban rendkívül időigényes feladat, így nem csoda, ha a potenciális vevők szíves örömest fizetnek azért, hogy mindezt egy helyen megkapják.

Mióta a Google a tavalyi évben a nagyközönség rendelkezésére bocsátotta térképeit, sok vállalkozás aknázta ki a kínálkozó lehetőséget és átalakította azokat saját céljainak megfelelően. Legutóbb az egyik washingtoni mikrovállalkozás használta fel a Google adta lehetőséget.

A főként földrajzi adatokat tartalmazó portál a Google térképeire épül, ám azokat további két milliárd népességi, vízminőségi, forgalmi és egyéb adattal bővítették ki, az információk frissítése és feltöltése pedig folyamatos.

A cég vezérigazgatója elmondta, céljuk, hogy minél egyszerűbbé és érthetőbbé tegyék az adatokat, amelyeket ily módon bárki igénybe vehet. Az internetes portál adta lehetőségek azonban mindenképpen csábíthatóak lehetnek az ingatlanvásárlók számára. Ily módon könnyedén megtudhatják, hogy van-e iskola az adott ingatlan közelében, mekkora a forgalmi dugó esélye és, hogy milyen minőségű például a víz, amely a csapból folyik.

A szolgáltatásra a jelek szerint rendkívül nagy az igény, az összesen 14 főt alkalmazó cég idénre tervezett árbevétele eléri a 2,5 millió dollárt. A megrendelők között azonban nem csak magánszemélyek vannak, az amerikai kormány is igényt tart a cég által összegyűjtött információra.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Hazánkban azonban még várni egy hasonló szolgáltatás megjelenésére, így addig marad az Internet és a több órás böngészés, ha meg akarjuk ismerni a környéket, ahol házat nézünk.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?