18 °C Budapest

Ingatlant az Internetről - ne érd be akármivel!

Pénzcentrum
2007. július 18. 15:00

Mindenki, aki a megfelelő ingatlan után kutat, szeretne minél gyorsabban naprakész és egyszerűen elérhető információhoz jutni, nem csupán magáról az ingatlanról, de a környezetéről is. A területtel kapcsolatos friss adatok összegyűjtése azonban rendkívül időigényes feladat, így nem csoda, ha a potenciális vevők szíves örömest fizetnek azért, hogy mindezt egy helyen megkapják.

Mióta a Google a tavalyi évben a nagyközönség rendelkezésére bocsátotta térképeit, sok vállalkozás aknázta ki a kínálkozó lehetőséget és átalakította azokat saját céljainak megfelelően. Legutóbb az egyik washingtoni mikrovállalkozás használta fel a Google adta lehetőséget.

A főként földrajzi adatokat tartalmazó portál a Google térképeire épül, ám azokat további két milliárd népességi, vízminőségi, forgalmi és egyéb adattal bővítették ki, az információk frissítése és feltöltése pedig folyamatos.

A cég vezérigazgatója elmondta, céljuk, hogy minél egyszerűbbé és érthetőbbé tegyék az adatokat, amelyeket ily módon bárki igénybe vehet. Az internetes portál adta lehetőségek azonban mindenképpen csábíthatóak lehetnek az ingatlanvásárlók számára. Ily módon könnyedén megtudhatják, hogy van-e iskola az adott ingatlan közelében, mekkora a forgalmi dugó esélye és, hogy milyen minőségű például a víz, amely a csapból folyik.

A szolgáltatásra a jelek szerint rendkívül nagy az igény, az összesen 14 főt alkalmazó cég idénre tervezett árbevétele eléri a 2,5 millió dollárt. A megrendelők között azonban nem csak magánszemélyek vannak, az amerikai kormány is igényt tart a cég által összegyűjtött információra.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hazánkban azonban még várni egy hasonló szolgáltatás megjelenésére, így addig marad az Internet és a több órás böngészés, ha meg akarjuk ismerni a környéket, ahol házat nézünk.

EZT OLVASTAD MÁR?