22 °C Budapest

Ingatlant az Internetről - ne érd be akármivel!

Pénzcentrum
2007. július 18. 15:00

Mindenki, aki a megfelelő ingatlan után kutat, szeretne minél gyorsabban naprakész és egyszerűen elérhető információhoz jutni, nem csupán magáról az ingatlanról, de a környezetéről is. A területtel kapcsolatos friss adatok összegyűjtése azonban rendkívül időigényes feladat, így nem csoda, ha a potenciális vevők szíves örömest fizetnek azért, hogy mindezt egy helyen megkapják.

Mióta a Google a tavalyi évben a nagyközönség rendelkezésére bocsátotta térképeit, sok vállalkozás aknázta ki a kínálkozó lehetőséget és átalakította azokat saját céljainak megfelelően. Legutóbb az egyik washingtoni mikrovállalkozás használta fel a Google adta lehetőséget.

A főként földrajzi adatokat tartalmazó portál a Google térképeire épül, ám azokat további két milliárd népességi, vízminőségi, forgalmi és egyéb adattal bővítették ki, az információk frissítése és feltöltése pedig folyamatos.

A cég vezérigazgatója elmondta, céljuk, hogy minél egyszerűbbé és érthetőbbé tegyék az adatokat, amelyeket ily módon bárki igénybe vehet. Az internetes portál adta lehetőségek azonban mindenképpen csábíthatóak lehetnek az ingatlanvásárlók számára. Ily módon könnyedén megtudhatják, hogy van-e iskola az adott ingatlan közelében, mekkora a forgalmi dugó esélye és, hogy milyen minőségű például a víz, amely a csapból folyik.

A szolgáltatásra a jelek szerint rendkívül nagy az igény, az összesen 14 főt alkalmazó cég idénre tervezett árbevétele eléri a 2,5 millió dollárt. A megrendelők között azonban nem csak magánszemélyek vannak, az amerikai kormány is igényt tart a cég által összegyűjtött információra.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hazánkban azonban még várni egy hasonló szolgáltatás megjelenésére, így addig marad az Internet és a több órás böngészés, ha meg akarjuk ismerni a környéket, ahol házat nézünk.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 3. kedd
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM