Nyaralni indulsz? - ezekre azért nem árt odafigyelned!

Pénzcentrum
2007. június 22. 16:00

Természetes, hogy mindenki, aki nyaralni megy abban bízik, hogy az otthonát érintetlen állapotban találja, amikor hazaér. A tengerentúli biztosítási szakemberek azonban arra figyelmeztetnek, hogy a reménykedés önmagában nem elég, tennünk is kell a siker érdekében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Első hallásra mindenki drága riasztórendszerekre gondol, amikor a biztonság kerül szóba, persze a riasztórendszerek valóban fontos tényezői napjaink életének, de a szakértők szerint meglétük önmagában nem elégséges feltétel, és ezek nélkül is bőven van még mit tenni annak érdekében, hogy elkerüljük a betörést.

Általánosságban elmondható, hogy a betörők kerülik a lakottnak látszó, fényárban úszó területeket, hiszen nem céljuk összeütközésbe kerülni a tulajdonossal, ezért érdemes távollétünkben is figyelmet fordítani a külső részek, teraszok, a kert és az ajtók megvilágítására.

Emellett szükséges persze a biztosító által is megkövetelt biztonsági eszközök megléte: megfelelő zárók, több ponton záródó ajtók, amelyek megnehezítik a távollévő tulajdonosok vagyonára ácsingózók dolgát.

Érdemes megkérni egy családtagot vagy szomszédot, hogy ügyeljen a házkörüli dolgokra, néhány naponként locsolja meg a virágokat és persze nézzen körül, hogy nincs-e idegen behatolásra utaló nyom. A tengerentúlon már léteznek hivatásos lakásgondnokok, akik ilyen feladatokat is elvállalnak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A felgyülemlő posta és a túlságosan elvadult gyep mellett, amely a családi házak esetében keltheti fel a betörők figyelmét, érdemes odafigyelni a társasházi lakások esetében az üzenetrögzítőre, melyről mindenképpen vegyük le a hangot, hogy az avatatlan fülek ne hallhassák, amint valaki azzal az üzenettel lep meg minket, hogy napok óta hív, de nem tud elérni.

Ha minden óvintézkedést megtettünk, vagyis füvet nyírtunk, és megkértünk valakit, hogy locsolja a virágokat, akkor már tényleg csak a reménykedés és a kellemes pihenés marad hátra.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?