Nyaralni indulsz? - ezekre azért nem árt odafigyelned!

Pénzcentrum
2007. június 22. 16:00

Természetes, hogy mindenki, aki nyaralni megy abban bízik, hogy az otthonát érintetlen állapotban találja, amikor hazaér. A tengerentúli biztosítási szakemberek azonban arra figyelmeztetnek, hogy a reménykedés önmagában nem elég, tennünk is kell a siker érdekében.

Első hallásra mindenki drága riasztórendszerekre gondol, amikor a biztonság kerül szóba, persze a riasztórendszerek valóban fontos tényezői napjaink életének, de a szakértők szerint meglétük önmagában nem elégséges feltétel, és ezek nélkül is bőven van még mit tenni annak érdekében, hogy elkerüljük a betörést.

Általánosságban elmondható, hogy a betörők kerülik a lakottnak látszó, fényárban úszó területeket, hiszen nem céljuk összeütközésbe kerülni a tulajdonossal, ezért érdemes távollétünkben is figyelmet fordítani a külső részek, teraszok, a kert és az ajtók megvilágítására.

Emellett szükséges persze a biztosító által is megkövetelt biztonsági eszközök megléte: megfelelő zárók, több ponton záródó ajtók, amelyek megnehezítik a távollévő tulajdonosok vagyonára ácsingózók dolgát.

Érdemes megkérni egy családtagot vagy szomszédot, hogy ügyeljen a házkörüli dolgokra, néhány naponként locsolja meg a virágokat és persze nézzen körül, hogy nincs-e idegen behatolásra utaló nyom. A tengerentúlon már léteznek hivatásos lakásgondnokok, akik ilyen feladatokat is elvállalnak.

A felgyülemlő posta és a túlságosan elvadult gyep mellett, amely a családi házak esetében keltheti fel a betörők figyelmét, érdemes odafigyelni a társasházi lakások esetében az üzenetrögzítőre, melyről mindenképpen vegyük le a hangot, hogy az avatatlan fülek ne hallhassák, amint valaki azzal az üzenettel lep meg minket, hogy napok óta hív, de nem tud elérni.

Ha minden óvintézkedést megtettünk, vagyis füvet nyírtunk, és megkértünk valakit, hogy locsolja a virágokat, akkor már tényleg csak a reménykedés és a kellemes pihenés marad hátra.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16