Vadásznak a nyugdíjasokra: négy munkahely keletkezik, ha egyet elkapnak

Pénzcentrum
2007. április 3. 13:00

Az egészségügyi és egyéb szolgáltatások esetében, illetve az ingatlanpiacon jellemző alacsonyabb árak miatt sok európai, illetve a világ máspontján lévő nagyvárosban élő nyugdíjas dönt úgy, hogy hazája helyett másik országot választ a nyugdíjas évek eltöltésére.

A leginkább kedvelt célországok többsége jelenleg az ázsiai régióban található, ahol több állam is, úgymint Malajzia, a Fülöp-szigetek és Tajvan, különböző kedvezményekkel ösztönzi letelepedésre az érdeklődő nyugdíjasokat. Ezek közé az intézkedések közé tartozik a nyugdíjas vízum megadásának feltételéül szabott fedezet nagysásának csökkentése is, amely a tapasztalatok szerint jelentős mértékben befolyásolja a nyugdíjasok lévők választását.

Az ázsiai államokat motiváló tényezők könnyen érhető válnak, amint megismerjük a Fülöp-szigeteki szakemberek által prognosztizált növekedésre vonatkozó adatokat, amelyek szorosan kapcsolódnak a letelepedő nyugdíjasok számához. A szakemberek szerint minden egyes letelepedő 4 új munkahelyet teremt, így abban az esetben, hogy ha sikerül az országba csalogatni egy millió nyugdíjast, a munkanélküliek száma 4 millióval fog csökkeni, miközben az 1 millió nyugdíja által átlagosan elköltött havi 1000 dollár (187 ezer forint) 1 milliárd dolláros plusz eredményt jelent az ország számára.

Az előzőekben leírtakból egyértelműen látszik a migráció mindkét fél érdeke. A döntési tényezők azonban ennél árnyaltabban: jelentős szerepet játszik a döntésben a szülőföldtől való távolság, így az ázsiai szakemberek minden nyújtott kedvezmény és a viszonylagos olcsóság ellenére is, az európai és az amerikai állampolgárok nagy része várhatóan a hazájához közeli földközi-tengert vagy a karibi térséget választja.

Az ázsiai "nyugdíjas csalogató" országok számára pedig a régión belüli migráció jelenthet megoldást, a kínai középosztály bővülése, és a régióba tartozó egyéb nagyvárosokban való megélhetéshez szükséges bővebb források a kínai és a japán nyugdíjasokat is változtatásra ösztönzik.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Emellett fontos szerepet játszhat, hogy a régió ingatlanpiacán erős áremelkedés tapasztalható, amelyet jól mutat, hogy a cunami ellenére Phuket szigetén az árak az elmúlt 5 évben átlagosan 30 százalékkal növekedtek évente.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?