13 °C Budapest

Váratlan fordulat az ingatlanpiacon: használt lakást kell venni?

Pénzcentrum
2007. március 26. 05:30

Váratlanul érte a szakértőket a használt lakások forgalmának elmúlt havi felpörgése az Egyesült Államokban, az értékesítések növekedésének mértéke ugyanis három éve nem látott szintet ütött meg, megerősítve azon vélekedéseket, melyek szerint a tengerentúli ingatlanpiac túljutott már a mélyponton.

A tranzakciók száma februárban év/év alapon 3,9%-os növekedést mutat, mellyel éves szinten elérte a 6,69 milliót. A használt lakások szegmensében a forgalom az elmúlt három hónap során folyamatosan nőtt, melyhez fogható sorozattal 2004 áprilisa, a nagy ingatlanpiaci fellendülés közepe óta nem találkozhattak az amerikaiak.

A legtöbb szakértő abban azért egyetért, hogy a másodlagos jelzáloghitel piac problémái hatására piacra kerülő (elárverezett) lakások a közeljövőben éreztethetik hatásukat az ingatlanpiacon, az árak így mérsékelt csökkenésnek indulhatnak.

A használt lakások árának mediánja februárban év/év alapon 1,3%-os csökkenést mutatott, miután 7 hónapja folyamatosan csökken a középérték. A szakértők többsége szerint egy ilyen sorozat után a másodlagos piaci problémák révén megnövelt kínálat ugyan mérsékelten lejjebb nyomhatja még az árakat, lassan azonban érdemes lehet a vásárláson gondolkodni.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18