27 °C Budapest

Problémák az ingatlanadó körül...

Pénzcentrum
2007. február 22. 13:00

Az USA számos államában jelentős problémát okoz a lakosoknak, hogy az emelkedő ingatlanárak miatt egyre magasabb ingatlanadót kell fizetniük. A kérdéssel már több állam kormányzója is intenzíven foglalkozik.


A megoldási javaslatok kialakításában jelentős szerepet játszik az a tény, hogy az összes államban beszedett ingatlanadó közel felét az állami iskolák finanszírozására fordítják.

A javaslatok szerint ezt a finanszírozási arányt csökkenteni kellene, így az adókulcsokat is mérsékelni lehetne. Sok közösség fantom iskolákat alapított, hogy visszakapjanak valamit a befizetett összegből, az ezt korlátozó és a terheket csökkentő jogi megoldás azonban még várat magára.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?