21 °C Budapest

Belendült a forint - megállt a tőkekivonás a kötvénypiacról

Pénzcentrum
2005. október 17. 16:03

A forint a délelőtti mérsékelt erősödés után délután további enyhe lendületet vett: a jegyzések a 251.50-252 közötti sávba tevődtek át a reggeli 253 körüli szintekről. A régióban a zloty szintén erősödött (kb. 0.5%-ot), a cseh korona ugyanakkor stagnált az euróval szemben. Az állampapírok másodpiacán több napi kisebb-nagyobb hozamemelkedés után ma valamennyi referencia-lejáratnál érezhetően csökkentek a hozamok. Múlt péntek késő délutánhoz képest a hosszabb papíroknál 10-15 bp-os hozamcsökkenések is megfigyelhetők. A legfrissebb adatok szerint a 86 milliárdos tőkekivonás után 6.1 milliárd forinttal 2574.4 milliárd forintra emelkedett a külföldiek által birtokolt állampapír-állomány.

eurhufcomp
eurhufcomp

A mai piaci erősödés összefüggésben állhat Gyurcsány Ferenc költségvetést érintő bejelentéseivel. Most úgy tűnik, hogy a többnapos erőteljes piaci korrekció megállt, de a hangulat továbbra is törékeny, így nem lehet azt mondani, hogy véget is ért volna. A törékeny hangulatot erősítheti a csütörtöki európai bizottsági jelentés a magyar költségvetés aktualizált helyzetéről.

2005.10.17 11:12
Két fontos háttéregyezség a koalíciós pártok között - mégis lesz eurónk 2010-ben? (2.)

A miniszterelnök ma arról számolt be: megállapodásra jutott a koalícióval arról, hogy az idei költségvetést lényegében a beterjesztett formában fogadják el a parlamentben, "cserébe" a kormány a decemberben megjelenő frissített konvergencia-programban továbbra is ragaszkodni fog a maastrichti kritériumok 2008-ra történő betartásához, ami lehetőséget nyújt a 2010-es euró-bevezetéshez. A kormányfő ugyanakkor nem erősítette, meg, hogy a kabinet valóban egyértelműen ragaszkodik a 2010-es célhoz, mellyel az elemzők a fogadkozások ellenére már hosszabb ideje nem számolnak.

2005.10.17 10:40
Ma erősödik a forint - 86 milliárdos tőkekivonás egyetlen nap alatt

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

2005.10.17 12:41
30 milliárd forinttal csökkent a piaci likviditás

A mai kedvező eredményeket hozó 8-hetes likviditási DKJ-aukció után holnap 3, szerdán 6, majd csütörtökön 12 hónapos DKJ-aukciók lesznek. Az értékesítésekre meghirdetett mennyiség 30, 30, illetve 35 milliárd forint.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem