Belendült a forint - megállt a tőkekivonás a kötvénypiacról

Pénzcentrum
2005. október 17. 16:03

A forint a délelőtti mérsékelt erősödés után délután további enyhe lendületet vett: a jegyzések a 251.50-252 közötti sávba tevődtek át a reggeli 253 körüli szintekről. A régióban a zloty szintén erősödött (kb. 0.5%-ot), a cseh korona ugyanakkor stagnált az euróval szemben. Az állampapírok másodpiacán több napi kisebb-nagyobb hozamemelkedés után ma valamennyi referencia-lejáratnál érezhetően csökkentek a hozamok. Múlt péntek késő délutánhoz képest a hosszabb papíroknál 10-15 bp-os hozamcsökkenések is megfigyelhetők. A legfrissebb adatok szerint a 86 milliárdos tőkekivonás után 6.1 milliárd forinttal 2574.4 milliárd forintra emelkedett a külföldiek által birtokolt állampapír-állomány.

eurhufcomp
eurhufcomp

A mai piaci erősödés összefüggésben állhat Gyurcsány Ferenc költségvetést érintő bejelentéseivel. Most úgy tűnik, hogy a többnapos erőteljes piaci korrekció megállt, de a hangulat továbbra is törékeny, így nem lehet azt mondani, hogy véget is ért volna. A törékeny hangulatot erősítheti a csütörtöki európai bizottsági jelentés a magyar költségvetés aktualizált helyzetéről.

2005.10.17 11:12
Két fontos háttéregyezség a koalíciós pártok között - mégis lesz eurónk 2010-ben? (2.)

A miniszterelnök ma arról számolt be: megállapodásra jutott a koalícióval arról, hogy az idei költségvetést lényegében a beterjesztett formában fogadják el a parlamentben, "cserébe" a kormány a decemberben megjelenő frissített konvergencia-programban továbbra is ragaszkodni fog a maastrichti kritériumok 2008-ra történő betartásához, ami lehetőséget nyújt a 2010-es euró-bevezetéshez. A kormányfő ugyanakkor nem erősítette, meg, hogy a kabinet valóban egyértelműen ragaszkodik a 2010-es célhoz, mellyel az elemzők a fogadkozások ellenére már hosszabb ideje nem számolnak.

2005.10.17 10:40
Ma erősödik a forint - 86 milliárdos tőkekivonás egyetlen nap alatt

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

2005.10.17 12:41
30 milliárd forinttal csökkent a piaci likviditás

A mai kedvező eredményeket hozó 8-hetes likviditási DKJ-aukció után holnap 3, szerdán 6, majd csütörtökön 12 hónapos DKJ-aukciók lesznek. Az értékesítésekre meghirdetett mennyiség 30, 30, illetve 35 milliárd forint.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 24. szombat
Szökõnap
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem