25 °C Budapest

Belendült a forint - megállt a tőkekivonás a kötvénypiacról

Pénzcentrum
2005. október 17. 16:03

A forint a délelőtti mérsékelt erősödés után délután további enyhe lendületet vett: a jegyzések a 251.50-252 közötti sávba tevődtek át a reggeli 253 körüli szintekről. A régióban a zloty szintén erősödött (kb. 0.5%-ot), a cseh korona ugyanakkor stagnált az euróval szemben. Az állampapírok másodpiacán több napi kisebb-nagyobb hozamemelkedés után ma valamennyi referencia-lejáratnál érezhetően csökkentek a hozamok. Múlt péntek késő délutánhoz képest a hosszabb papíroknál 10-15 bp-os hozamcsökkenések is megfigyelhetők. A legfrissebb adatok szerint a 86 milliárdos tőkekivonás után 6.1 milliárd forinttal 2574.4 milliárd forintra emelkedett a külföldiek által birtokolt állampapír-állomány.

eurhufcomp
eurhufcomp

A mai piaci erősödés összefüggésben állhat Gyurcsány Ferenc költségvetést érintő bejelentéseivel. Most úgy tűnik, hogy a többnapos erőteljes piaci korrekció megállt, de a hangulat továbbra is törékeny, így nem lehet azt mondani, hogy véget is ért volna. A törékeny hangulatot erősítheti a csütörtöki európai bizottsági jelentés a magyar költségvetés aktualizált helyzetéről.

2005.10.17 11:12
Két fontos háttéregyezség a koalíciós pártok között - mégis lesz eurónk 2010-ben? (2.)

A miniszterelnök ma arról számolt be: megállapodásra jutott a koalícióval arról, hogy az idei költségvetést lényegében a beterjesztett formában fogadják el a parlamentben, "cserébe" a kormány a decemberben megjelenő frissített konvergencia-programban továbbra is ragaszkodni fog a maastrichti kritériumok 2008-ra történő betartásához, ami lehetőséget nyújt a 2010-es euró-bevezetéshez. A kormányfő ugyanakkor nem erősítette, meg, hogy a kabinet valóban egyértelműen ragaszkodik a 2010-es célhoz, mellyel az elemzők a fogadkozások ellenére már hosszabb ideje nem számolnak.

2005.10.17 10:40
Ma erősödik a forint - 86 milliárdos tőkekivonás egyetlen nap alatt

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

2005.10.17 12:41
30 milliárd forinttal csökkent a piaci likviditás

A mai kedvező eredményeket hozó 8-hetes likviditási DKJ-aukció után holnap 3, szerdán 6, majd csütörtökön 12 hónapos DKJ-aukciók lesznek. Az értékesítésekre meghirdetett mennyiség 30, 30, illetve 35 milliárd forint.

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc
32. hét
Augusztus 10.
Lusta nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?