1 °C Budapest
Doors of Corvinus university in Budapest, Hungary.

Ez most az egyik legértékesebb diploma a munkaerőpiacon: bruttó 600 ezres átlagfizetés várja a végzetteket

2021. szeptember 13. 19:06

A Financial Times minden szeptemberben kiadja a világ 100 legjobb menedzsment képzését listázó rangsorát A listán 12 éve folyamatosan szerepel a Corvinus Vezetés és szervezés mesterszakja, amely idén a rangsor 91. helyén végzett

A világ több száz üzleti iskoláját monitorozva a Financial Times minden évben összeállítja nemzetközi rangsorát a legjobb üzleti iskolákról és képzéseikről. A Financial Times Masters in Managment globális rangsorán idén a 91. helyen szerepel a Corvinus Vezetés és szervezés mesterképzése. A program 12 éve folyamatosan jelen van a neves brit üzleti lap rangsorán.

Ez a rangsor is mutatja, hogy a Corvinus egy nemzetközileg is versenyképes magyar egyetem. Az a célunk, hogy 2030-ra a Budapesti Corvinus Egyetem képezze Magyarország és Közép-Európa felelős gazdasági és társadalmi elitjét

- mondja Takáts Előd, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora. A világ top 100 menedzsment képzése között mindössze öt közép-kelet-európai program szerepel, köztük egyetlen magyarországi programként a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetés és szervezés mesterszakja. A Financial Times ár-érték arány tekintetében is rangsorolta a képzéseket, ebből a szempontból idén a 22. helyen végzett a Corvinus képzése. A rangsor arra is kitér, hogy

a Corvinus programján végzettek 91%-a három hónapon belül el tud helyezkedni a munkaerőpiacon.

A Diplomás Pályakövetési Rendszer adatai szerint a Corvinuson Vezetés és szervezés mesterképzésen diplomázott hallgatók átlagfizetése három évvel a végzésük után bruttó 628.000 Forint, ami 11%-kal magasabb az ugyanezt a mesterképzést más hazai egyetemen elvégzettek átlagfizetésénél. Ráadásul a corvinusos hallgatók diplomájuk értékét még egy CEMS (The Global Alliance in Management Education) képzéssel is növelhetik. A CEMS két féléves, külföldi egyetemi félévet és szakmai gyakorlatot is tartalmazó képzés, amely Magyarországon csak a Corvinuson érhető el.

A mesterszakot idén elkezdő hallgatók pedig még az eddiginél is értékesebb diplomával léphetnek majd ki a munkaerőpiacra. A Corvinus szakmegújítási programja keretében ugyanis idén szeptembertől a Vezetés és szervezés mesterszak is megújult formában és tartalommal indul el.  Munkáltatói, végzett és jelenlegi hallgatói visszajelzések alapján modernizálta az Egyetem a képzés tartalmát, felépítését, módszertanát, és a legfontosabb kimeneti kompetenciákat. A megújult Vezetés és szervezés szakon elsajátítható vezetői szemlélet így már a közép- és felsővezetői pozíciók későbbi betöltését is megalapozza.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 2. 07:52