17 °C Budapest
Reading, UK - JULY 5, 2021: British High Street Banks stopping account holders buying using or processing crypto related transactions as traditional banking industry declares war on crypto currencies

Nincs többé MKB-Pannónia Alapkezelő: ide kerülnek a korábbi ügyfeleik

2022. szeptember 1. 17:30

Sikeresen lezajlott a Magyar Bankholding két alapkezelő leányvállalatának egyesülése. Augusztus 31-én az MKB-Pannónia Alapkezelő beolvadt a Budapest Alapkezelőbe, így létrehozva Magyarország egyik legnagyobb alapkezelőjét. A jogutód társaság az egyesülést követően MKB Alapkezelő Zrt. néven működik szeptember 1-jétől, az általa kezelt vagyon pedig megközelíti az 1200 milliárd forintot.

A Magyar Bankholding fúziós menetrendjének megfelelően lezajlott augusztus 31-én a vállalatcsoporthoz tartozó két alapkezelő egyesülése. Az MKB-Pannónia Alapkezelő és a Budapest Alapkezelő egyesülésével létrejövő társaság MKB Alapkezelő Zrt. néven működik tovább. A fuzionált alapkezelőnél a kezelt vagyon mérete megközelíti az 1200 milliárd forintot – ebből közel 700 milliárd forint befektetési alapokban kezelt vagyon, 500 milliárd forint pedig az intézményi ügyfelek (nyugdíjpénztárak, biztosítók) számára végzett vagyonkezeléshez kapcsolódik.

Cél a széles szolgáltatáspaletta és ügyfélszegmens kiszolgálása

A két alapkezelő egyesülése és az összevont termékportfolió számos szinergia kiaknázására teremt lehetőséget. Az MKB-Pannónia Alapkezelő korábban erős fókuszt helyezett a diverzifikált vegyes alapokra, illetve az abszolút hozamú alapok kezelésre. A Budapest Alapkezelő hagyományosan jelentős piaci részesdéssel rendelkezett a pénz- és kötvénypiaci alapoknál, illetve az elmúlt időszakban érdemi vagyonnövekedést sikerült elérnie a részvényalapok esetén. Az MKB-Pannónia Alapkezelőnél a vegyes alapokba fektetett és kezelt vagyon nagyságrendileg 120 milliárd forint, a Budapest Alapkezelő kötvényjellegű befeketései meghaladják 200 milliárd, a részvényportfolió pedig a 65 milliárd forintot.

Az egyesülésnek köszönhetően a lakossági és vállalati ügyfelek számára egy olyan széles befektetési alap termékpaletta jön létre, amely a kimondottan alacsony kockázatú kötvényalapoktól kezdve a vegyes alapokon át a részvény- és nyersanyagalapokig bezáróan a pénz- és tőkepiacok teljes spektrumát lefedi. Ennek köszönhetően széles ügyfélszegmens – kiemelten a prémium- és privátbanki ügyfélkör is – megtalálhatja a kockázatvállalási profiljához leginkább illeszkedő befektetéseket” – mondta Dr. Tóth Nándor, az egyesült alapkezelő vezérigazgatója.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. október 5. 12:58
Manapság, ha megkérdezünk egy elemzt, melyek azok a gazdasági események, amelyek a legnagyobb fejtör...
MEDIA1  |  2022. október 5. 12:29
Kovács Dávid Gábor lett a Zwack Unicum Nyrt. marketingigazgatója szeptembertl közölte a szeszipari v...
Bankmonitor  |  2022. október 5. 11:15
Ma már közismert tény, hogy az anyagilag gondtalan nyugdíjas éveinkért még aktív korunkban tennünk k...
Kiszámoló  |  2022. október 4. 10:59
Ha rendelni akarsz valamit az Aliexpressrl és valamiért európai raktárból szeretnéd megvenni, példáu...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?