6 °C Budapest

Tőzsdézhetnek a kisemberek: ingyenes szolgáltatást indít a Revolut

2019. augusztus 1. 20:26

A Revolut jutalék nélküli tőzsdei szolgáltatást indít Európában, lehetővé téve ügyfeleinek, hogy 300 az Egyesült Államokban - a New York-i tőzsdén (NYSE) és a NASDAQ-on - jegyzett részvénybe fektethessenek. A cég fokozatosan vezeti be a szolgáltatást, amelyet először a Metal kártya tulajdonosai számára tesz elérhetővé, majd a következő hetekben minden ügyfele számára biztosítja azt. A Revolut Metal ügyfelek havonta 100 ingyenes tranzakciót hajthatnak végre, a Premium ügyfelek nyolcat, a Standard ügyfelek pedig hármat.

A londoni székhelyű FintTech vállalkozás több mint hatmillió ügyféllel rendelkezik az Egyesült Királyságban és Európában, a mai nap során jutalék nélküli tőzsdei kereskedési szolgáltatást indított Európa-szerte, fokozatosan bevezetve azt először meghatározott számú Metal kártyatulajdonosok részére. Amint elérhetővé válik a szolgáltatás, a Revolut Metal kártyás ügyfelek havonta akár 100 ingyenes azonnali tranzakciót is végrehajthatnak több mint 300 amerikai részvénnyel a New York-i Értéktőzsde és a NASDAQ kínálatából. A tranzakciókat valós idejű árfrissítésekkel és piaci teljesítményadatokkal támogatja. 

Az elérhető cégek listája bővülni fog, a Revolut tervezi, hogy folyamatosan további részvényeket tesz hozzáférhetővé.

A következő hetekben a cég a szolgáltatást Standard és Premium kártyatulajdonos ügyfeleinek is megnyitja. A Standard kártyákkal rendelkező ügyfelek havonta három ingyenes tranzakciót hajthatnak végre, míg a Premium-ügyfelek nyolcat. A havi csomagban kínált mennyiségen felüli kereskedések után tranzakciónkként 1 fontot (GBP) számítanak fel, míg az éves letéti díj mindössze 0,01%. A befektetéshez a Revolut nem állapít meg semmilyen számlalimitet, és lehetőséget biztosít az ügyfeleinek arra, hogy akár 1 dollárért törtrészvényt vásárolhassanak, megnyitva és érthetővé téve ezzel az utat egy teljesen új közönség számára a híresen zárt, drága és összetett tőzsdére.

Az összes devizatranzakció a szokásos módon történik az egyszerre többféle devizában vezetett számlák segítségével, vagyis bárki, aki befektetni szeretne, átválthatja a szükséges összeget a nemzeti pénznemében vezetett számlájáról amerikai dollárra a Revolut árfolyamának és automatikus konvertálási folyamatának használatával. A cég folyamatosan fejleszti befektetési szolgáltatását olyan tervezett funkciókkal, mint a hozzáférés brit és európai részvényekhez, tőzsdén forgalmazott alapokhoz (ETF), valamint a Stocks and Shares ISA[1] által történő befektetéshez. A terv az, hogy a befektetési szolgáltatást globális szintre emeljék, és a jövőben az Európai Gazdasági Térségen (EGT) kívüli felhasználók is élvezhessék annak minden előnyét.

Ez újabb hatalmas lépés küldetésünkben, amelynek a célja a pénzügyi szolgáltatások befogadóbbá, innovatívabbá és megfizethetőbbé tétele. A tőzsdei befektetés az egyszerű emberek számára túlságosan sokáig nem volt elérhető, ami komoly problémákat okozott a megtakarításaik hatékony fialtatásánál

 - mondta Nik Storonsky, alapító-vezérigazgató, és hozzátette: "Gondoskodtunk arról, hogy a Revoluton keresztül történő befektetés olcsó, könnyen használható és mindenki számára elérhető legyen, még akkor is, ha csak nagyon kis összeggel szeretnék kipróbálni. Ez csak a kezdet a jutalék nélküli tőzsdei szolgáltatásunk terén, a közeljövőben ugyanis hozzáférést biztosítunk további piacokhoz és befektetési termékekhez".

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 26. 19:11
A Fidesz EP-listájának vezetője arra hivatkozva utasította vissza a többi párt listavezetőjével való...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem